Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Σε φάση κατασκευής η επέκταση του αποχετευτικού







Ως μια μεγάλη παρακαταθήκη στην επόμενη δημοτική αρχή χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας το έργο της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου, που μπαίνει πλέον σε φάση υλοποίησης.



Σήμερα, ο κ. Μπέγκας και ο ανάδοχος, που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία, υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων ΔΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 19,5 εκ. ευρώ.

«Είμαι ευτυχής που υπογράφουμε την έναρξη ενός μεγάλου έργου υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος, το οποίο αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής χιλιάδων συνδημοτών μας.
Το έργο αυτό είναι μέρος του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος που εκπόνησε και θα εκτελέσει η ΔΕΥΑΙ.
Το άλλο είναι η αναβάθμιση του τριτοβάθμιου βιολογικού, το οποίο, δυστυχώς, με τις τελευταίες εξελίξεις θα πάει λίγο πίσω. Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω και η προσπάθεια μας θα έχει αίσιο τέλος.
Αφήνουμε μια μεγάλη παρακαταθήκη στον τόπο και τη ΔΕΥΑΙ», τόνισε ο Θ. Μπέγκας, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του στη ΔΕΥΑΙ, πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό, καθώς, όπως ανέφερε «με τη δική τους συμβολή πετύχαμε, ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα».
Το έργο αφορά την κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων στους οικισμούς Καρδαμίτσια, Εξοχή (Νέα Ζωή), Τσιφλικόπουλο, Δροσιά – Πεντέλη, Κ. Νεοχωρόπουλο και Σεισμόπληκτα (οικισμοί εντός λεκάνης του ρέματος Λαγκάτσι που καταλήγει στην λίμνη Παμβώτιδα).

Τα ακάθαρτα θα μεταφέρονται στον βιολογικό καθαρισμό, ο οποίος θα επεκταθεί για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών. Με τα προβλεπόμενα συμβατικώς έργα μεταφοράς, καλύπτεται επίσης ο οικισμός της Πεδινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου