Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Τι μπορεί να προκαλέσει ατονία το καλοκαίρι;






Η υψηλή θερμοκρασία, οι διάφορες δραστηριότητες, όπως είναι το κολύμπι και λιγάκι αλκοόλ το μεσημεράκι μαζί με το φαγητό, δεν είναι να απορεί κανείς αν θα νιώσει αίσθημα ατονίας.




Η καλοκαιρινή ατονία είναι μια κατάσταση η οποία εμφανίζεται κυρίως τους ζεστούς μήνες και προκαλεί έντονη εξάντληση και αδυναμία.

Αντιμετωπίστε την αϋπνία

Λίγο τα κουνούπια, λίγο η ζέστη, οι αϋπνίες του καλοκαιριού αποτελούν το μόνιμο εφιάλτη ανδρών και γυναικών. Έτσι όταν ο ύπνος είναι ελάχιστος, ο οργανισμός την επόμενη ημέρα βρίσκεται σε κατάρρευση με συνέπεια να μην μπορεί να κάνει το οτιδήποτε.

Οι ειδικοί της Mayo Clinic συνιστούν να:

Αποφύγετε τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη μερικές ώρες πριν τον ύπνο.
Μην τρώτε βαριά γεύματα αργά το απόγευμα ή το βράδυ.
Ακούστε χαλαρωτική μουσική ή διαβάστε ένα βιβλίο.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει, καλό είναι να δείτε ειδικό.

Τα ποτά και τα ξενύχτια

Τα ποτά και τα ξενύχτια δεν κλείνουν μόνο τα καλύτερα τα σπίτια, αλλά κλέβουν και την ενέργεια. Και αυτό γιατί το αλκοόλ ελαττώνει τα επίπεδα πολλών θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό σας, ενώ μέσω της διούρησης μπορεί να προκληθεί αφυδάτωση η οποία με τη σειρά της εντείνει την καλοκαιρινή ατονία.

Τρώτε μικρά γεύματα

Για να αποφευχθεί η καλοκαιρινή ατονία προτιμήστε να μην καταναλώνετε λιπαρά και ογκώδη γεύματα. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα τα οποία κρατούν σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης.

Πίνετε νερό

Μια συχνή αιτία ατονίας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η αφυδάτωση η οποία εμφανίζεται πιο έντονα σε όσους δεν πίνουν αρκετό νερό. Για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες μην παραλείπετε να πίνετε πολλά νερά και ροφήματα ή χυμούς, αλλά και τρόφιμα που είναι πλούσια σε νερό (π.χ. αγγούρι κτλ).



healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου