Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Αιχμές Σκουρλέτη για Τσίπρα!Δεν θελει πολλα μελη στο κομμα..λιγους μαλλον αριστερους σουργελα θελει




Ενσταση στο σχέδιο για αθρόες εγγραφές μελών στο κόμμα από το φθινόπωρο
Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε με εσωτερικές ζυμώσεις, διεργασίες και μερικές πρώτες



 συντροφικές μπηχτές....εν όψει των ραγδαίων αλλαγών που έρχονται στην οργανωτική δομή και τη φυσιογνωμία του κόμματος.
Για την ώρα, δεν σημειώνονται θεματικές εξάρσεις στον εσωκομματικό διάλογο, αν και καταγράφονται διαφορετικές προσεγγίσεις κυρίως όσον αφορά τη μαζικοποίηση της κομματικής βάσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως δεν έχασε καθόλου χρόνο, ζητώντας στην προχθεσινή Πολιτική Γραμματεία να αρχίσουν από τον Σεπτέμβριο οι αθρόες εγγραφές νέων μελών.
Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σκοντάφτει, όμως, στις σοβαρές επιφυλάξεις που εκφράζουν πρωτοκλασάτα στελέχη.
Χθες ο Πάνος Σκουρλέτης διατύπωσε εμμέσως τις ενστάσεις του, έχοντας ως προηγούμενο και την προχειρότητα του εγχειρήματος για το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά και όσα φαιδρά έγιναν με πρωταγωνιστές τους... γεφυροποιούς του σημιτισμού και άλλους από το καλάθι των αζήτητων της πολιτικής.
«Δεν είναι αυτοσκοπός τα πολλά μέλη, σημασία έχει τι κάνει όλος αυτός ο κόσμος, ο οποίος θέλουμε να βρεθεί ενεργά μέσα στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι ναι, ένας μαζικότερος ΣΥΡΙΖΑ. Με ποια ταυτότητα, όμως, στη νέα εποχή και με ποιες αντιπολιτευτικές δυνατότητες, πώς θα παράγει την πολιτική» είπε ο γραμματέας του κόμματος, ο οποίος πέταξε το καρφί του για τις μετεγγραφές Τσίπρα.
«Η προοδευτική συμμαχία ήταν μια στρατηγική επιλογή μακράς πνοής, που έδωσε τη δυνατότητα να ενεργοποιηθούν άνθρωποι που μας παρακολουθούσαν και το ’12 και το ’15, αν εξαιρέσει κανείς κάποιους από τη συλλογικότητα της “Γέφυρας”» τόνισε και όλοι έπιασαν το... υπονοούμενο.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, από την πλευρά των «προεδρικών», τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του άνευ όρων ανοίγματος του κόμματος σε όσους «πιστούς» θελήσουν να προσέλθουν.
Ζαχαριάδης
«Να ανασυγκροτήσουμε έναν μαζικό, ισχυρό και σύγχρονο ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα πλατύ κόμμα της σύγχρονης δημοκρατικής Αριστεράς του 21ου αιώνα και μια πλατιά, ευρύχωρη και λειτουργική συμμαχική προοδευτική παράταξη» είπε, όπως και ο Κώστας Ζαχαριάδης, που δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Αυτό το οποίο δεν κάναμε από το 2012 μέχρι το 2019 πρέπει να το κάνουμε τώρα, να φτιάξουμε ένα μεγάλο κόμμα, προοδευτικό, της ευρύτατης Αριστεράς».
Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «η αναντιστοιχία οργανωμένης κομματικής βάσης και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει, εμβαθύνοντας τη σχέση μας με τους πολίτες, τα συνδικάτα, την Αυτοδιοίκηση, την κοινωνία των πολιτών».


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου