Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Υπό την εποπτεία του Μητσοτάκη η ΕΥΠ




Το υπ' αριθμόν 81 Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, προβλέπει μία σειρά αλλαγών. Στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού ΕΥΠ, Εθνικό Τυπογραφείο, γ.γ. Ενημέρωσης και γ.γ. Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων.



Υπό την απευθείας εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη διέρχεται ο έλεγχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), όπως αναφέρεται στο υπ’ αριθμόν 81 Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον πρωθυπουργό περιέρχεται και η εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας του Εθνικού Τυπογραφείου, η οποία μέχρι πρότινος βρισκόταν υπό την ομπρέλα του πρώην υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ορκίστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η αλλαγή φρουράς στα υπουργεία, οι δηλώσεις (Βίντεο, φωτογραφίες)
Με το ίδιο ΦΕΚ, παράλληλα, καθορίζεται ο απευθείας έλεγχος από τον πρωθυπουργό τόσο της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όσο και της ειδική γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων.
Υπενθυμίζεται ότι στο επίμαχο ΦΕΚ προβλέπεται α) η σύσταση υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, β) η κατάργηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, γ) η συγχώνευση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και δ) η ενοποίηση των υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών.


sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου