Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Αντίνοος: «Σφυροκοπά» τη χώρα μέχρι και την Τετάρτη!




Ο Αντίνοος... ήρθε, ο καιρός αγρίεψε! Πολλές βροχές ήδη σε πολλά σημεία της χώρας. Πότε έρχονται στην πρωτεύουσα.



 Με βροχές και καταιγίδες θα πάμε μέχρι και την Τετάρτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Χάρτες και βίντεο με το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε ήδη και θα κάνει το σκηνικό... χειμωνιάτικο. Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα.
Ο καιρός αγρίεψε, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι! Το νέο κύμα κακοκαιρίας «βαφτίστηκε» Αντίνοος και αναμένεται να «χτυπήσει» πολλές περιοχές της χώρας και μάλιστα με… διάρκεια, αφού θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη, 17.07.2019
Ήδη από χθες, σε αρκετά σημεία της Αθήνας και πολλά της επαρχίας, οι ουρανοί άνοιξαν, με τις ισχυρές βροχές να θυμίζουν… βαθύ χειμώνα, αν και οι τελευταίες προβλέψεις αναφέρουν πως σήμερα, Δευτέρα 15.07.2019, θα ζήσουμε μια… σχετική ηρεμία πριν την καταιγίδα, με την Τρίτη (16.07.2019) και την Τετάρτη (17.07.2019) να είναι οι μέρες της κορύφωσης της κακοκαιρίας!

Την κακοκαιρία στην Αθήνα είχε προβλέψει και ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook έλεγε νωρίτερα:

«Από τις περισσότερες περιοχές του νομού θα πρέπει να υπάρξει ένα πέρασμα απο διασπαρτες μπόρες ή καταιγίδες τοπικά ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται απο ισχυρό άνεμο ή και χαλάζι!»
Το νέο κύμα κακοκαιρίας ονομάστηκε «Αντίνοος» και όπως σας ενημέρωσε ήδη το newsit.gr, θα «χτυπά» τη χώρα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη, 17.07.2019!
Καιρός – Πού θα «χτυπήσει» ο Αντίνοος
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία βελτιωμένος θα είναι τη Δευτέρα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Από τον κόλπο της Γένοβας τη Δευτέρα 15/7 από το μεσημέρι και μετά δημιουργείται ένα χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και την Τρίτη και Τετάρτη θα προκαλέσει νέα μεταβολή του καιρού στη χώρας μας με τοπικά έντονη αστάθεια.Ο Αντίνοος θα δώσει ανέμους που δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Κι εδώ… μπαίνει ο Αντίνοος! Στην πρόγνωση πολλών ημερών της ΕΜΥ τονίζεται αυτή η μεταβολή και ειδικότερα για την Τρίτη αναφέρεται « Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης».
Το συνολικό κύμα που θα μας επηρεάσει διακρίνεται στην μεγαλύτερη φωτογραφία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Tα ύψη υετού το πρωί της Τετάρτης είναι πολύ αυξημένα στην περιοχή των Σποράδων της Ευβοίας και της Ανατολικής Θεσσαλίας. Η ΕΜΥ σημειώνει ότι μόνο στα βορειοδυτικά ο καιρός της Τετάρτης θα είναι βελτιωμένος, ενώ αντίθετα ο Αντίνοος… ετοιμάζει φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “ Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν». Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και δεδομένα . Μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και την σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/07 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17/07/2019.
Καιρός – Δείτε πού θα χτυπήσει ο Αντίνοος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου