Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε

Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε
Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε - Λεωφόρος Ιωνίας Μεγ. Βαθεία Ανατολή Ιωάννινα - τηλ : 26510 46955 - 26510 47897 - EMAIL : ventzissa@hotmail.com - Οικοδομικά Εργαλεία και Υλικά Ξυλεία Σίδηρος Οικοδομών Σίδηρος Εμπορίου Θερμοπροσόψεις Παραγωγή Αδρανών Υλικών Δόμηση - Κατοικία.

Most Popular

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

ΟΟΣΑ: «Κόκκινη κάρτα» στην Ελλάδα για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
Το αυτί της Ελλάδας τραβάει ο ΟΟΣΑ, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες όπως αναφέρει η ανακοίνωση μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε ανοιχτές υποθέσεις αλλά και να  παρεμποδίσουν την διεθνή συνεργασία της χώρας μας. Η μετατροπή όπως λέει ο ΟΟΣΑ του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ανησυχεί τον Οργανισμό και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να σταλεί μία αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα.
Πράγματι με τον νέο κώδικα κάποιες μορφές δωροδοκίες έχουν γίνει ελαφρύτερες, ωστόσο παραμένει Κακούργημα η παθητική δωροδοκία υπαλλήλου και τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών, εάν δηλαδή δωροδοκηθεί για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του, ενώ η πράξη έγινε πλημμέλημα για εκείνον που τα... δίνει. Ας μην ξεχνάμε ωστόσο ότι στις άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι οι αλλαγές σε κάποιες διατάξεις, μετά από προτάσεις της Νοπαρασκευαστικής επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου