Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Άθλιος ο Τσαβούσογλου, προκαλεί και από τα Σκόπια: Στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην ΑΟΖ



Και τέταρτο πλοίο θα στείλει σύντομα η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι θα αυξήσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή.



Από τα Σκόπια όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε για τις αποφάσεις της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας ότι πρόκειται “για ανόητα μηνύματα αλληλεγγύης που λήφθηκαν για να ικανοποιήσουν την ε/κ πλευρά”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι για να αποκαλέσουν τις αποφάσεις της ΕΕ κυρώσεις θα πρέπει να τις λάβουν πολύ σοβαρά. “Και δεν χρειάζεται να τις λάβει κανείς σοβαρά. Δεν είναι κάτι που θα μας επηρεάσει. Άλλωστε οι διαπραγματεύσεις για την πολιτική αεροπορία είχαν σταματήσει με τις πρωτοβουλίες του Ε/κ τομέα(Κυπριακή Δημοκρατία). Η ΕΕ πάντοτε επικρίνει τις παρεμβάσεις στην κεντρική τράπεζα από τους πολιτικούς και τώρα δίνει εντολές στη δική της τράπεζα. Αυτή είναι μια άλλη αντίφαση της ΕΕ”, ανέφερε.
Για τις επαφές σε υψηλό επίπεδο μεταξύ Τουρκίας – ΕΕ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι δεν υπάρχει καμιά εγγύηση γι αυτό. “Η ΕΕ μας έχει ανάγκη. Είτε είναι το θέμα των προσφύγων είτε άλλο, αναγκαστικά θα έρθουν σε μας. Θα έχουμε επαφές, δεν υπάρχει διαφυγή. Και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσουν αυτές τις αποφάσεις που έλαβαν. Δηλαδή, λήφθηκε για να ικανοποιήσουν την Ε/κ πλευρά. Δηλαδή με μια ανόητη αντίληψη αλληλεγγύης, υπό την πίεση του Ε/κ τομέα και της Ελλάδας έλαβαν, να με συγχωρείτε, τέτοιες πρόστυχες αποφάσεις”, ανέφερε.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι οι διοικούντες της ΕΕ λένε ότι έχουν μετανιώσει που δεν ήρθαν στην Τουρκία αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου πριν τρία χρόνια. “Αλλά εγώ το είδα χθες για άλλη μια φορά ότι σε αυτό το θέμα δεν είναι ειλικρινείς. Με όλους τους ΥΠΕΞ που μίλησα χθες, συμπεριλαμβανομένης και της Μογκερίνι, μου είπαν ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην ατζέντα (χθες). Και οι φίλοι μου, μου είπαν όλοι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί.Φαίνεται καθαρά πόσο μπορεί κανείς να τους εμπιστευτεί”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ .

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι τα δικαιώματα των Τ/Κ γύρω από το νησί δεν τέθηκαν υπό εγγύηση. “Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, το λέω καθαρά και τους το είπα και τους ιδίους, εάν λάβετε τέτοιες αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας θα αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας. Εκεί έχουμε τρία πλοία μας και πρώτα ο Αλλάχ θα στείλουμε σύντομα και το τέταρτο πλοίο μας. Ας αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την Τουρκία με τέτοιες μεθόδους. Εμείς αποφασίζουμε τί θα κάνουμε στην δική μας υφαλοκρηπίδα. Αλλά ενόσω δεν τίθενται υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τ/Κ εμείς εκεί θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις δραστηριότητές μας”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι “όσο δεν θέτουν υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τ/Κ εμείς εκεί θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας. Και ο Ε/κ τομέας ας μην παίρνει στήριξη την ΕΕ και ας καθίσει με την Τ/κ πλευρά στο τραπέζι. Κι εδώ υπάρχει μια ανόητη παράγραφος. Ότι στηρίζουν ο Ε/κ τομέας να ξεκινήσει διάλογο με την Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια ο συνομιλητής μας δεν είναι ο Ε/κ τομέας. Για την επίλυση του Κυπριακού έχουμε ανεπίσημες επαφές, αυτό είναι άλλο. Άλλωστε το κάνουμε σε συντονισμό με το ψευδοκράτος. Εδώ για τον διαμοιρασμό ο συνομιλητής του Ε/κ τομέα είναι το ψευδοκράτος. Ας βάλουν μυαλό το συντομότερο και να καθίσουν στο τραπέζι για τον δίκαιο διαμοιρασμό, διαφορετικά τα δικαιώματα των Τ/κ δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα. Ούτε στην ΕΕ, ούτε στους Ε/κ, ούτε σε άλλη χώρα τα χαρίζουμε”, ανέφερε.
ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη


hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου