Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Και τρεις αξιωματικοί της Ηπείρου ζητούν την επαναφορά τους στην ΕΛ.ΑΣ.





Την επανάκρισή τους και την επαναφορά τους ουσιαστικά στο σώμα ζητούν 37 ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου.



Πρόκειται για στελέχη που αποστρατεύτηκαν στις έκτακτες και κομματικές -όπως χαρακτηρίστηκαν- κρίσεις του περασμένου Νοεμβρίου, μεταξύ των οποίων ο αντιστράτηγος ε.α. Ηλίας Ντόντης που υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και οι ταξίαρχοι ε.α. Γιάννης Βασιλάκος από τα Γιάννινα και Αθανάσιος Γούλας από την Πρέβεζα.

Στην επιστολή τους, οι πρόσφατα αποστρατευθέντες αξιωματικοί παραθέτουν ένα σύντομο ιστορικό των γεγονότων που είχαν ως κατάληξη την αποστρατεία τους, ξεκινώντας από την ανάδειξη στην αρχηγία του Σώματος του Αριστείδη Ανδρικόπουλου, μετά την παραίτηση του προκατόχου του Κωνσταντίνου Τσουβάλα στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Όπως επισημαίνουν, με απόφαση του κ. Ανδρικόπουλου και τη σύμφωνη γνώμη της πρώην υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, υπεγράφη τον Οκτώβριο Προεδρικό Διάταγμα, που έδινε τη δυνατότητα διενέργειας έκτακτων κρίσεων στο Σώμα.

Στην επιστολή, οι υπογράφοντες αξιωματικοί παραθέτουν αυτούσια ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε η Νέα Δημοκρατία, στην οποία κατήγγειλε ότι «η αποχωρούσα κυβέρνηση δρομολογεί, ως φαίνεται, έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό να αλώσει κομματικά και τη Δημόσια Τάξη».

Υπενθυμίζουν την παρουσία του κ. Ανδρικόπουλου στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλουν ότι «αποτελεί μη χρηστή διοίκηση και καταχρηστική άσκηση διακριτικής ευχέρειας το να διενεργούνται έκτακτες κρίσεις δύο μήνες πριν τις τακτικές κρίσεις και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί η ετήσια υπηρεσιακή αξιολόγηση των κρινόμενων».

Κλείνοντας, ζητούν από τον πρωθυπουργό να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου, επανακρίνοντας τους και «επαναφέροντας τα πράγματα στην κατάσταση πριν μεσολαβήσει η παράνομη ενέργεια, δηλαδή να θεωρηθούν οι εν λόγω πράξεις ως μη γενόμενες».


epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου