Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Νέα βήματα εκσυγχρονισμού του Νοσοκομείου Φιλιατών




Συνεχής είναι η προσπάθεια αναβάθμισης του νοσοκομείου Φιλιατών, με μοναδικό στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, αλλά και στους συνοδούς. 



Προς την κατεύθυνση αυτή, από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Σπύρος Δερδεμέζης, είχε θέσει ως στόχο την απόκτηση νέων μηχανημάτων ώστε να ανανεωθεί το σύνολο των τμημάτων και να προσφέρονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Παράλληλα, προχωρούν και οι διαδικασίες για ιατρική ενίσχυση του νοσοκομείου που είναι επίσης ζητούμενο για όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας.
Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο αξονικός τομογράφος 16 τόμων είναι στο στάδιο της κατακύρωσης από το Δ.Σ. του νοσοκομείου.
Η παραλαβή και η εγκατάσταση οριοθετείται έως τέλος Σεπτεμβρίου ενώ ο νυν αξονικός του Νοσοκομείου θα μεταφερθεί στο ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα που με τον τρόπο αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Ο μαγνητικός τομογράφος βρίσκεται στο στάδιο της διαγωνιστικης διαδικασίας με κατάθεση προσφορών.
Στο μεταξύ, αναβαθμίζονται συνεχώς και οι επεμβατικές δυνατότητες του νοσοκομείου.
Πρόσφατα είχε ανακοινωθεί η έναρξη πραγματοποίησης επεμβάσεων καταρράκτη από το Οφθαλμολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα το Οφθαλμολογικό αναβαθμίστηκε και εξοπλίστηκε με τον απαραίτητο για τις επεμβάσεις εξοπλισμό και συγκεκριμένα με σύγχρονο οφθαλμολογικό χειρουργικό μικροσκόπιο, μηχάνημα φακοθρυψίας αυτόματο διαθλασιμόμετρο / κερατόμετρο, βιομετρία – παχυμετρία καθώς και καινούργια οφθαλμολογικά εργαλεία απαραίτητα για την πραγματοποίηση επεμβάσεων καταρράκτη.
Ανάλογες ενέργειες αναβάθμισης γίνονται και σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου ώστε οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής να λαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας.
Τέλος, στο επόμενο διάστημα αναμένεται να συναντηθούν με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να ενημερώσουν για τα πεπραγμένα.
Ο κ. Δερδεμέζης αναφέρθηκε στην ενημέρωση που ζητήθηκε από όλα τα νοσοκομεία για τα οικονομικά στοιχεία ενώ σύντομα αναμένεται να κληθούν και οι διοικήσεις.

epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου