Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Στην Ριέκα της Κροατίας το Επιμελητήριο για διακρατική συνάντηση του έργου POWER




Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι την Πέμπτη και Παρασκευή 11 & 12 Ιουλίου 2019 συμμετείχε στην Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου POWER στην Ριέκα της Κροατίας 



όπου παρουσιάσθηκαν οι οκτώ καλύτερες λύσεις των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην δράση «Call for Solutions» και οι επιχειρηματίες που τις υπέβαλλαν συμμετείχαν σε συνάντηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συζήτησης για την ανάπτυξή τους με ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Επίσης αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από την αρμόδια διακρατική επιτροπή οι δέκα καλύτερες προτάσεις εκ των τριανταμία συνολικά που υποβλήθηκαν στην δράση «Gamming Sessions», από τις εκπαιδευτικές μονάδες των περιοχών χωρών που συμμετέχουν στο έργο, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου και τα μέχρι στιγμής παραδοτέα και τέθηκαν οι προτεραιότητες για τα επόμενα βήματα προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη και επιτυχής υλοποίησή του.
Η δράση «Call for Solutions» αφορούσε την επιλογή ΛΥΣΕΩΝ πάνω στις ενεργειακές ανάγκες των Λιμανιών, που κατέθεσαν επιχειρηματίες και από τις 6 χώρες. Συνολικά κατατέθηκαν 23 «Λύσεις» εκ των οποίων οι 4 ήταν από την Ελλάδα.
Η ΛΥΣΗ που έλαβε την δεύτερη θέση στην συνολική κατάταξη προήλθε από την Θεσπρωτία και ανήκει στον επιχειρηματία κο Σπυρίδων Θ. Τζάφο.
Σκοπός της παρουσίασης αλλά και των συναντήσεων στα πλαίσια του γεγονός «Much making Event» ήταν η ΕΦΑΡΜΟΓΗ των λύσεων αυτών στην πράξη από τα λιμάνια της Αδριατικής.
Η δράση «Gamming Sessions» αφορούσε την δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων με την σύνταξη ενός Business Plan πάνω στο πεδίο της ενέργειας.
Υποβλήθηκαν συνολικά 31 προτάσεις από τις 6 χώρες και στο στάδιο της τελικής αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε στην Ριέκα η μία εκ των δύο προτάσεων από την Θεσπρωτία επέτυχε την τιμητική διάκριση να συμπεριληφθεί στην πρώτη δεκάδα των προτάσεων που επιλέχθηκαν.
Οι προκρινόμενες λύσεις θα τύχουν υψηλής αναγνωρισιμότητας στο πλαίσιο προγραμμάτων που υλοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συμπεριληφθούν στην επίσημη βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του έργου και θα παρουσιαστούν σε δράση επικοινωνίας του στο Novi Sad της Σερβίας.
Η πρόταση που προκρίθηκε ανήκει στην Ομάδα του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιβλέπων Καθηγητής ο κος Γεώργιος Γιώτης, Τίτλος: Energy for You A.E. και συμμετέχουσες οι φοιτήτριες : Ευσαϊα Ακρινοπούλου, Κυριακή Τρίπτση και Αικατερίνη Τσίνα.
Η αποστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας απαρτίσθηκε από τον κ. Πέτρο Ζουμπούλη, Διοικητικό Προϊστάμενο και Υπεύθυνο του έργου, την κα Δέσποινα Ευθυμίου Υπεύθυνη Οικονομικών του Επιμελητηρίου στο έργο, τον εκπρόσωπο του Δ. Ηγουμενίτσας κο Παντελή Καραπιπέρη, τον Εξωτερικό συνεργάτη του Επιμελητηρίου για την υλοποίηση του έργου κο Βασίλη Παππά (συμμετείχε και με την επαγγελματική του ιδιότητα στο Much making Event) και τον βραβευθέντα επιχειρηματία κο Σπυρίδων Τζάφο.
Ο φορέας μας, λαμβάνοντας τα εύσημα για την άρτια υλοποίηση των δράσεων του έργου, προτεινόμενος από τον Επικεφαλή Εταίρο ως υπόδειγμα για την υλοποίησή τους και από τους υπόλοιπους εταίρους του, ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν μέχρι σήμερα στις δράσεις του έργου POWER και συγχαίρει εκ νέου τους διακριθέντες στις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου