Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

10 χρονια ακουμε τις ιδιες π.....ς απο ολους τους πολιτικους.......Ανάπτυξη μέσα από τους ξενιτεμένους Έλληνες βλέπει ο Μητσοτάκης



Για τα προσφιλή του θέματα (ανάπτυξη και επενδύσεις) μίλησε για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας.



Αυτή τη φορά, στο κάδρο της συζήτησης έβαλε και τους Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας ότι η ανάπτυξη στη χώρα μας θα γίνει πραγματικότητα όταν επιστρέψουν οι ξενιτεμένοι συμπατριώτες μας.

Kyriakos Mitsotakis
✔@kmitsotakis


Πρέπει να βοηθήσουμε να επιστρέψουν όσοι έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης. Και το κάνουμε αίροντας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα μέσα από μεταρρυθμίσεις. Γιατί τελικά έτσι θα είναι η ανάπτυξη βιώσιμη, μέσα από ανθρώπους με ικανότητες. https://nd.gr/topothetiseis-toy-prothypoyrgoy-kai-proedroy-tis-nd-kyriakoy-mitsotaki-sto-synedrio-toy-elk-sto …


509
8:10 PM - Nov 20, 2019
Twitter Ads info and privacy
187 people are talking about this

«Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από ανθρώπους με ικανότητες που είναι στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν στη χώρα αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης, με την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
«Το κύριο ζήτημα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας ως ειδικός προσκεκλημένος, σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΕΛΚ στην κροατική πρωτεύουσα.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε πως η Ελλάδα θα γίνει «πρωτοπόρος» στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μιλώντας λίγο αργότερα σε εκδήλωση με νέους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, ενώ ανέδειξε ως κύρια πρόκληση σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως ο επιμερισμός των βαρών και η αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό και προσφυγικό δεν μπορεί να μένει κενό γράμμα, αλλά πρέπει να είναι μια ουσιαστική πολιτική που θα παρέχει υποστήριξη στις χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
«Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε 500 πρόσφυγες και μετανάστες σε ημερήσια βάση. Η κατάσταση στα νησιά είναι πάρα πολύ δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι βασική προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να είναι η δουλειά που απαιτείται να γίνει στον τομέα της νέας ενιαίας πολιτικής ασύλου, που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο.




efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου