Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΙΤΣΙΑΒΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Ο.ΑΞΙ.Α (ΓΙΑΝΝΕΝΑ 25-11-2019)





Το συνέδριό σας πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά την κυβερνητική αλλαγή στη χώρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη ξεδιπλώσει την αντιλαϊκή πολιτική της και τον αυταρχισμό σε βάρος του λαού και της νεολαίας.


 Στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής προωθεί την πολιτική των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η παράδοση των υποδομών της χώρας μας στους αμερικανονατοϊκούς, η παρουσία της FRONTEX, η υπογραφή από την κυβέρνηση της ΝΔ της Συμφωνίας για τις βάσεις, που είχε προετοιμάσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εξυπηρετούν την ασφάλεια του λαού μας.
Η Τουρκία, παρά τις όποιες εντάσεις, αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Της άναψαν το πράσινο φως για την εισβολή στη Συρία και προωθούν τη διχοτόμηση στην πράξη του Αιγαίου.

Οι πολεμικές επεμβάσεις στην περιοχή, πολλαπλασιάζουν τις προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει ευθύνες ως σύμμαχο κράτος αυτών που δημιουργούν το πρόβλημα. Πρέπει να αναφερθούμε στην ολέθρια Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα μας. Η κυβέρνηση όμως εμμένει να κρατά τους πρόσφυγες σε μια Ελλάδα-φυλακή και σε δομές γκετοποίησης. Με τον πρόσφατο νόμο για το άσυλο και τα κατασταλτικά μέτρα που προβλέπει, επιτείνει περισσότερο το πρόβλημα.

Το κόμμα μας προτείνει να κλείσουν τα χοτ-σποτ της ντροπής. Ανθρώπινες συνθήκες διαμονής όσο χρειάζεται. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τη χώρα μας και να εξασφαλιστεί το δικαίωμά τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της Ε.Ε.

Η πορεία της κυβέρνησης στις εξωτερικές σχέσεις ικανοποιεί μόνο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που αποσκοπούν σε μερίδιο από τη λεία της λυκοσυμμαχίας στην περιοχή. Εξάλλου, η δημιουργία συνθηκών για την ανάπτυξη του μεγάλου κεφαλαίου είναι και η κυρίαρχη κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ. Η πολιτική της αυτή περνά μέσα από το στραγγαλισμό βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, της νεολαίας, όλου του λαού. Η κυβέρνηση χτυπά το δικαίωμα στην απεργία, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τις συλλογικές συμβάσεις, τη λειτουργία των συνδικάτων. Νομοθετεί και κάνει δώρα και διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ ξεζουμίζει το πενιχρό εισόδημα του λαού.

Αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε νέα αντιασφαλιστική επίθεση. Στόχος της είναι να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, προκειμένου να απαλλαγεί η εργοδοσία και το κράτος από την υποχρέωση της κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.

Η προώθηση όλων αυτών των πολιτικών υπέρ του καπιταλιστικού συστήματος πάει χέρι-χέρι με την αύξηση της καταστολής. Το δόγμα “νόμος και τάξη” έχει στόχο να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στον αγωνιζόμενο λαό και όχι να χτυπήσει την εγκληματικότητα. Η κατάργηση του ασύλου, οι επιθέσεις στους διαδηλωτές που περνούσαν μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν, οι επιθέσεις στην ΑΣΟΕΕ και σε εργατικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις αποδεικνύει το αντιδραστικό περιεχόμενο του δόγματος “νόμος και τάξη”. Αυτό το δόγμα ως αξιωματικοί που καθοδηγείται και τους απλούς αστυνομικούς, είναι αντιληπτό ότι σας φέρνει απέναντι από όλο το λαό. Κανένας αστυνομικός δεν πρέπει να σηκώνει γκλοπ, να ρίχνει χημικά ενάντια στο λαό και τη νεολαία που αγωνίζονται. Οι αστυνομικοί, ιδιαίτερα όσοι προέρχονται από λαϊκές οικογένειες, την ύπαιθρο, την αγροτιά της χώρας μας, πρέπει να αγωνίζονται μαζί με το λαό, τους συμπολίτες τους και όχι να ρίχνουν χημικά στους εργάτες, την αγροτιά και τη νεολαία.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι έχετε κάθε δικαίωμα να αναπτύξετε αγώνες για τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματά σας. Υπάρχουν βασικά προβλήματα που αφορούν και τις οικογένειές σας, όπως η κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, η υγεία, η παιδεία και η λύση τους είναι δεμένη με τη λύση των λαϊκών προβλημάτων. Βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα και προσανατολίσετε τη δράση σας στην επίλυσή τους. Παράλληλα, μην βάζετε εμπόδια με την καταστολή στον αγωνιζόμενο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου