Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Δηλώσεις Δημάρχου, Εκδήλωση «Τι είναι Προοδευτικό σήμερα»



Την ανάγκη ισοκατανομής των προσφύγων που αναμένεται να μετακινηθούν και εντός των νομών της ίδιας Περιφέρειας επεσήμανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.



Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και συμπλήρωσε ότι υπερβαίνει τις δυνάμεις της για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.


«Προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στα νησιά γίνονται μετακινήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι πιθανό να γίνουν και στην Ήπειρο. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις της πολιτείας και να βοηθήσουμε» τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος και υπογράμμισε ότι σε όλες τις επικοινωνίες που είχε με κυβερνητικά στελέχη ζήτησε να υπάρξει άμεση και λεπτομερή ενημέρωση για ενδεχόμενες αποφάσεις που αφορούν στην περιοχή μας.

«Εμείς ζητήσαμε έγκυρη και λεπτομερή πληροφόρηση ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Φαίνεται ότι το 1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά τελικά δεν ισχύει όμως οι δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών δεν είναι άπειρες. Εμείς θεωρούμε σήμερα απαραίτητο πέρα από την ισοκατανομή στις Περιφέρειες να υπάρξει και ισοκατανομή εντός των Περιφερειών. Να μοιραστεί δηλαδή ο αριθμός όσων θα μετακινηθούν σε όλους τους νομούς», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε επίσης για τα δημοτικά τέλη καθώς μετά την εισήγηση που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια προχωρούμε σε μείωση των ανταποδοτικών τελών για την πόλη των Ιωαννίνων. Ξέρουμε ότι δεν είναι μεγάλη αλλά αποτυπώνει την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια, σε εξορθολογισμό των τελών και να αποκαταστήσουμε την ισοπολιτεία στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες», τόνισε ο Δήμαρχος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ο Όμιλος Ιδεών «The Catalyst» και ο «Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων» διοργανώνουν αύριο Τετάρτη στις 20.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία), συζήτηση με θέμα «Τι είναι Προοδευτικό σήμερα».

Στον σκοπό της εκδήλωσης αναφέρθηκε ο Βενετσάνος Μαυρέας, Πρόεδρος του ΟΠΚΠΙ υπογραμμίζοντας ότι ο 21ος αιώνας άνοιξε μια νέα συζήτηση για τους όρος «πρόοδος» και «συντήρηση» οι οποίοι μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν απολύτως ξεκάθαροι και διακριτοί.

Η λέξη «προοδευτικός» βρίσκεται, το τελευταίο διάστημα, συνεχώς στην επικαιρότητα. Οι περισσότεροι την χρησιμοποιούν χωρίς να αποσαφηνίζουν το νόημά της, χωρίς να περιγράφουν το περιεχόμενό της. Τι όμως αποτελεί προοδευτική πολιτική; Ποιους εκφράζει και ποιοι την εκφράζουν; Γίνεται σήμερα αντιληπτή από τους πολίτες ως τέτοια;

Για όλα αυτά θα συζητήσουν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα, ο Μωυσής Ελισάφ (καθ. Πανεπιστημίου, δήμαρχος Ιωαννιτών), η Αθηνά Δρέττα (πρόεδρος «The Catalyst»), ο Σπύρος Λυκούδης (τ. αντιπρόεδρος της Βουλής, επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς) και ο Γιώργος Αμυράς (βουλευτής ΝΔ).

Την συζήτηση μεταξύ εισηγητών και παρευρισκόμενων θα συντονίσει ο Πάνος Μανωλάκος (κοινωνιολόγος, αντιπρόεδρος «The Catalyst»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου