Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Δημιουργία Ελληνικού Δημόσιου ΙΕΚ στο Αργυρόκαστρο ζητά η Βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μ.Α. Κεφάλα. Την δημιουργία Ελληνικού Δημόσιου ΙΕΚ στην γείτονα Αλβανία ζητά με ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.



Δημιουργία Ελληνικού Δημόσιου ΙΕΚ στο Αργυρόκαστρο ζητά η Βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μ.Α. Κεφάλα. 




Την δημιουργία Ελληνικού Δημόσιου ΙΕΚ στην γείτονα Αλβανία ζητά με ερώτησή της προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.


Η Βουλευτής Ιωαννίνων επικαλείται τόσο την ανάγκη μεταλυκειακής εκπαίδευσης των ομογενών μας εκεί, καθώς δεν υπάρχει σχετική εκπαιδευτική επιλογή για τους νέους της μειονότητας, όσο και την συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών Ελλάδας και Αλβανίας σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού του 2000 (Ν. 2829/2000 - ΦΕΚ Ά 95/16-3-2000).

Η Βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από την Υπουργό κ. Κεραμέως να δει όλες τις προοπτικές που υπάρχουν είτε για τη δημιουργία Αυτόνομου Ελληνικού Δημόσιου ΙΕΚ είτε παραρτήματος του ΙΕΚ Ιωαννίνων, καθώς σε κάθε περίπτωση δεκάδες νέοι της ελληνικής μειονότητας , από περισσότερα από 90 χωριά , θα έχουν μια ουσιαστική μεταλυκειακή εκπαιδευτική επιλογή στη μητρική τους γλώσσα.

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου