Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Εκδήλωση για το κάπνισμα, από την 5η και την 6η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.



Η 5η Τ.ΟΜ.Υ Ιωαννίνων σε συνεργασία με την 6η Τ.ΟΜ.Υ Ιωαννίνων και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας



 Ηπείρου, θα πραγματοποιήσει δράση ενημέρωσης τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 με θέμα: «ΧΑΠ και Κάπνισμα: Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος», στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου και ώρα 10:00 π.μ.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας που γιορτάζεται στις 21 Νοεμβρίου και σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Υγείας για την καταπολέμηση του φαινομένου της εξάρτησης από το κάπνισμα, βασικός πυλώνας είναι ο τομέας της πρόληψης μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου καθώς και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος. Περίπου το 80% με 90% των κρουσμάτων της ασθένειας της ΧΑΠ προκαλούνται από το κάπνισμα τσιγάρων, καθώς και νεότερων σκευασμάτων χρήσης της νικοτίνης και του καπνού. Στόχος είναι η έγκαιρη ενημέρωση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη αλλά και στη διακοπή της καπνιστικής συνήθειας, ώστε να δώσουμε ένα τέλος όλοι μαζί.
Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με τα παρακάτω θέματα:
● ΧΑΠ: Αιτίες, Διάγνωση και Διαχείριση
● Το ΚΑΠΝΙΣΜΑ στην εφηβεία
● ΚΑΠΝΙΣΜΑ: Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος
Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ιατρικού Συλλόγου και με την υποστήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Ηπείρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου