Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Εχουν διαλυθει τα παντα!!!!ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ πληρης....Μεταναστευτικό: Αγνοούνται 1200 ασυνόδευτα παιδιά




Περίπου 1200 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα διέφυγαν από τις δομές φιλοξενίας και εξακολουθούν να αγνοούνται αντιμετωπίζοντας επισφαλείς συνθήκες.



4.800 στο σύνολό τους τα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται στη χώρα μας 



Ο συνολικός αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και ανέρχεται σε 4.800 (από 2.500 το 2017) καθώς κάθε μέρα εκτιμάται ότι εισέρχονται στη χώρα μας 500-600 άτομα από τρίτες χώρες. Το 94% είναι αγόρια και το 93% πάνω από 14 ετών. Το 33% κατάγονται από το Αφγανιστάν, το 25% από το Πακιστάν και το 9% από τη Συρία.

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Κάνουμε ότι μπορούμε για την επανένωση των παιδιών με συγγενικά τους πρόσωπα»


Στοιχεία για τη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης και τις δράσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο εργασίας έδωσε σήμερα η υφυπουργός κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου επισημαίνοντας πως στόχος είναι να περιοριστούν στο οι διαρροές των παιδιών από τα στρατόπεδα και να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από την ΕΕ προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις φιλοξενίας.

«Κάνουμε ότι μπορούμε για την επανένωση των παιδιών με συγγενικά τους πρόσωπα στη Γερμανία και σε άλλες χώρες -τόνισε η κ. Μιχαηλίδου- όμως και πάλι θα μείνει ένα κομμάτι των παιδιών στη χώρα μας τα οποία πρέπει να εκπαιδευτούν και να ενσωματωθούν. Το ευαίσθητο αυτό θέμα αγγίζει τις τοπικές κοινωνίες. Οι φωνές αντίδρασης που ακούγονται αποτελούν τη μειοψηφία».


Τα παιδιά σήμερα φιλοξενούνται: α) σε προσφυγικούς καταυλισμούς όπου μένουν έως και δύο έτη, β) σε ξενώνες φιλοξενίας ( 1006 παιδιά), γ) σε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης, δ) σε ξενοδοχεία ( 320 παιδιά), ε) σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας.

Η κ. Μιχαηλίδου επέκρινε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου καθώς είχαν μείνει κενές 180 θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία ενώ δεν έγιναν ενέργειες για τη συνέχιση της χρηματοδότησης από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τις δράσεις που υλοποιούνται:

-Δημιουργούνται άλλες 2000 θέσεις φιλοξενίας στο πλαίσιο κοινής δράσης με το υπουργείο δημοσίας τάξεως με τη χρηματοδότησης του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης.

-Συνεχίζονται οι επαφές με δήμους για τη δημιουργία θέσεων φιλοξενίας. Οι δήμοι της Κρήτης ήδη δεσμεύτηκαν για τη δημιουργία 400 θέσεων φιλοξενίας.

- Θα αξιοποιηθούν ακίνητα του υπουργείου εθνικής αμύνης για τη δημιουργία 3 ξενώνων σε συνεργασία με ΜΚΟ.

- Θα προωθηθούν αλλαγές του ισχύοντος νόμου περί αναδοχής παιδιών. Η αρμόδια υφυπουργός τόνισε ότι δεν υπήρξε αντιστοίχιση ενδιαφερόμενων αναδόχων οικογενειών με παιδιά ,που φιλοξενούνται σε ιδρύματα εκτός Αττικής με αποτέλεσμα να έχει μεγαλώσει πολύ η λίστα αναμονής.



πρωτο θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου