Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Χαρδαλιάς: Όλα τα μέτρα για απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστά μαγαζιά



Κλειστά καταστήματα τα Σαββατοκύριακα με απαγόρευση κυκλοφορίας σε νέα ώρα και click away τις καθημερινές. Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.



Σκληρό lockdown για τις «κόκκινες» περιοχές - όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη - με κλειστά καταστήματα και περιορισμούς στις μετακινήσεις, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας από το υπουργείο Υγείας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για νέα πιο αυστηρά μέτρα, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στη πρωτεύουσα χειροτερεύουν καθημερινά και δείχνουν ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων.

Διαβάστε επίσης:
Η εισήγηση για κλειστά καταστήματα
Η εισήγηση για απαγόρευση κυκλοφορίας σε νέα ώρα

Οι καινούργιοι περιορισμοί θα είναι σε ισχύ από αύριο 6 Φεβρουαρίου για Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και είναι οι εξής:
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα
Κλειστά όλα τα καταστήματα τα Σαββατοκύριακα
Mόνο click away στα καταστήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή
Ανοιχτά τα Γυμνάσια. Τηλεκπαίδευση για τα Λύκεια

Παρόλα αυτά, τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά το Σάββατο, ενώ για τα Σαββατοκύριακα αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Τις καθημερινές παρένουν ανοιχτά τα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια και τα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Μάλιστα, η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων μετατράπηκε σε θρίλερ, καθώς συνεδρίασαν για περισσότερες από 8 ώρες. Συγκεκριμένα, οι πρώτες σκληρές προτάσεις, ακούστηκαν την Πέμπτη (4/2) και αφορούσαν την Θεσσαλονίκη για να μπει στο «κόκκινο».

Έπειτα, σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, οι εισηγήθηκαν νέους πιο σκληρούς περιορισμούς, καθώς τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες καλπάζουν και χειροτερεύει η επιδημιολογική εικόνα.

Σημειώνεται, ότι επειδή άργησε να υπάρξει εισήγηση προς την κυβέρνηση, καθυστέρησε η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Πώς θα γίνεται το click away

Από Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου οι αγορές στις «κόκκινες» περιοχές - ανάμεσά τους και η Αττική - οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα λειτουργούν μόνο με click away, δηλαδή με καθορισμό ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος.

Το click away θα πραγματοποιείται με τα εξής μέτρα:
Η εξ αποστάσεως υποχρεωτική προαγορά των αγαθών (είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής) και παραλαβή από έναν (1) πελάτη και από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.
Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.
Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία – Διεύθυνση – ΑΦΜ - Χρονικό διάστημα παραλαβής.
Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.
Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά).
Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου