Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Γ. Τούντας: «Ανανέωση πιστοποιητικού κάθε 4 μήνες» - Άλλα λέει η κυβέρνηση άλλα οι «ειδικοί»- Ψέματα και εμπαιγμός



Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να ανανεώνεται ανά τέσσερις μήνες! Αυτό είπε καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας, λέγοντας συγκεκριμένα ότι πρέπει «να πάψει να ισχύει.. το “ελευθέρας” για τους πλήρως εμβολιασμένους μετά την πάροδο 6 μηνών και το οποίο πρέπει να ανανεώνεται μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης».

Συγκεκριμένα μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο καθηγητής είπε ότι «κάποιοι μπορεί να χάσουν σημαντικό μέρος της ανοσίας τους στους 4 μήνες και άλλοι στους 8 μήνες. Βλέπουμε να παρουσιάζονται κρούσματα ανάμεσα στους εμβολιασμένους, διότι έχουν παρέλθει 4 ή 6 μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό και είναι εκτεθειμένοι στη μόλυνση», λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει ανοίξει πολύ νωρίτερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για όλες τις ηλικίες άνω των 18 ετών. Και πρόσθεσε: «Να μη χάσει κανείς χρόνο να κάνει την τρίτη δόση. Είναι σωτήρια σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε και λειτουργεί πολύ προστατευτικά», .

Επιπλέον σχετικά με την υποχρεωτικότητα ο καθηγητής Τούντας είπε: «Θα έπρεπε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να έχει επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, σε όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έρχονται σε επαφή με πολλά και διαφορετικά άτομα, είτε είναι στο γκισέ του σούπερ μάρκετ, είτε στο γκισέ μιας δημόσιας υπηρεσίας, είτε είναι οδηγός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είτε είναι εκπαιδευτικός. Θα έπρεπε εδώ και καιρό να εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Η υποχρεωτικότητα εφαρμόστηκε καθυστερημένα στους υγειονομικούς και στους εργαζόμενους σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων. Νομίζω ότι η επέκταση θα πρέπει να εξεταστεί το επόμενο διάστημα, εφόσον δούμε ότι η κλιμάκωση θα συνεχίζεται και δεν θα περιορίζεται με τα ισχύοντα μέτρα»

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους ο κ. Τούντας εκτίμησε πως οι μισοί εξ αυτών δεν πρόκειται ποτέ να πειστούν να εμβολιαστούν και προανήγγειλε και νέα μέτρα αν αυτά που πάρθηκαν τώρα δεν αποδώσουν και τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνουν.

Εμείς από την πλευρά μας το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους πολίτες και ειδικά τους εμβολιασμένους οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν τα εμβόλια πεπεισμένοι ότι θα πάρουν την ελευθερία τους πίσω και τώρα οι «ειδικοί» τους λένε ότι η ανοσία τους πέφτει στο τετράμηνο, προετοιμάζοντας τους ψυχολογικά για εμβόλια και έξι η ακόμα και κάθε 4 μήνες!

Επιπλέον, στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν μπερδευτεί και μεταξύ τους από τα πολλά ψέματα που λένε αφού άλλα δηλώνει ο υπουργός Υγείας σχετικά με την ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και άλλα οι «ειδικοί». Και αυτό γιατί ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε εκπομπή του Real fm aναφορικά με την ισχύ του ψηφιακού πιστοποιητικού ανέφερε πως δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης και πως δεν σχετίζεται με την τρίτη δόση. «Η τρίτη δόση», είπε, «είναι σημαντική, αλλά όχι υποχρεωτική».

Τελικά ποιος λέει την αλήθεια; Η κυβέρνηση η οι «ειδικοί» ας το ξεκαθαρίσουν ώστε και οι πολίτες να ξέρουν...


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου