Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Θέματα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου




Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης απάντησε σε επερωτήσεις που είχαν κατατεθεί από παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα για την επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για πρόσθετη χρηματοδότηση της ΕΕΤΑΑ για την ένταξη και άλλων παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα χρήματα από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», καθώς υπήρξε υπέρβαση του ορίου χρηματοδοτήσεων του ΕΚΤ λόγω κάλυψης αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία του Covid19.

Πρόσθεσε ότι σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης των Περιφερειαρχών με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ι. Τσακίρη τέθηκε το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει με τους πόρους των Περιφερειών, από την οποία προέκυψε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησεων.

Στην επερώτηση της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» για το δάσος Βαλανιδορράχης Πρέβεζας ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η αρμοδιότητα ανήκει στα Δασαρχεία και εξήγησε ότι υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο είναι και το μόνο που μπορεί να προσφύγει έχοντας έννομο συμφέρον και να ζητήσει αναψηλάφηση της δίκης.

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022

Στη συνεδρίαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2022. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες, ωστόσο στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ορισμένα σημαντικά έργα για όλη την Ήπειρο, όσον αφορά την οδική ασφάλεια, τα Διοικητήρια Πρέβεζα και Άρτας, το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας κ.α. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Το Διοικητήριο της Π.Ε. Πρέβεζας

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν και η διαδικασία για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου στην Π.Ε. Πρέβεζας. Όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου υπάρχει εξασφαλισμένη η πίστωση, ωστόσο έχει υπάρξει καθυστέρηση εξαιτίας του ΚΑΣ, το οποίο έκανε δύο χρόνια να εξετάσει τη μελέτη που είχε υποβληθεί το 2018. Οι παρατηρήσεις που είχε κάνει, τις επεξεργάζονται οι μελετητές για να κάνουν τις σχετικές τροποποιήσεις και έχει ζητηθεί από την Υπουργό Πολιτισμού να τεθούν άμεσα προς έγκριση στο Κ.Α.Σ., ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου.

Την Παρασκευή σύσκεψη για τη διαχείριση των Απορριμμάτων

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι έχει ήδη αποστείλει πρόσκληση στους Δημάρχους και τα μέλη του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων για σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το Εργοστάσιο και τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ. «Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε, έχουμε όμως υποχρεώσεις σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει», τόνισε προσθέτοντας ότι από την όλη διαδικασία μόνο όφελος για τους δημότες της Ηπείρου θα προκύψει.

Παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στο

ΠΓΝΙ ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποδεχόμενο αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ενέκρινε ψήφισμα για την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των συμβασιούχων καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και εν τέλει τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου