Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Γκρίνιες...



Ως γνωστόν, κάθε μέρα που περνά, η Νίκη Κεραμέως εμφανίζεται και σε διαφορετικό κανάλι, ώστε να υποστηρίξει ότι τα σχολεία δε θα κλείσουν και πως τα πάντα είναι καλώς καμωμένα στην εκπαίδευση. Όμως, αν και... η διαβεβαίωσή της ότι «τα σχολεία δε θα κλείσουν» εκπορεύεται από το Μέγαρο.. Μαξίμου, η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η επιμονή της έχει πυροδοτήσει γκρίνιες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, αρκετοί βουλευτές, κυρίως εκλεγόμενοι στην περιφέρεια αλλά και 2-3 από μεγάλα αστικά κέντρα, έχουν δεχθεί έντονη πίεση από ψηφοφόρους τους που τυγχάνουν και γονείς και δεν καταλαβαίνουν γιατί η κυβέρνηση επιμένει στο πρωτόκολλο «50+1» -ότι, δηλαδή, αν δεν βρεθεί θετικό το 50% των μαθητών ενός τμήματος συν ένας, δεν κλείνει ένα τμήμα αλλά λειτουργεί κανονικά.
Οι γονείς, λοιπόν, φοβούνται και αναγκάζονται να κρατούν τα παιδιά τους σπίτι, αν και στο σχολείο… «βρέχει» απουσίες.
Τούτου δοθέντος, η Κεραμέως έχει ακούσει συναδέλφους της να τής ζητούν να αναθεωρηθεί το πρωτόκολλο «50 συν 1» ή να μην μπαίνουν απουσίες για όσα παιδιά ενός τμήματος δεν πηγαίνουν σχολείο, όταν το τμήμα αυτό έχει συρροή κρουσμάτων.
Πάντως, η υπουργός Παιδείας ως τώρα έχει δυσαρεστήσει αρκετούς νεοδημοκράτες βουλευτές, λέγοντάς τους ότι δεν μπορεί να αλλάξει κανένας από τους κανόνες, γιατί τότε θα «ξηλωθεί» όλη η επιχείρηση επαναλειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου