Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις ανέλαβε πρόεδρος, λόγω… κολονοσκόπησης!




Στην προσωρινή μεταβίβαση των εξουσιών του στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ένεκα επείγουσας ιατρικής επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που αύριο Σάββατο κλείνει τα 79, πρόκειται σήμερα να υποβληθεί σε κολoνοσκόπηση με γενική αναισθησία, με εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης να διευκρινίζει πως οι λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας του προέδρου θα δημοσιοποιηθούν το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ). «Ο πρόεδρος θα υποβληθεί σε κολονοσκόπηση ρουτίνας» στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

«Όπως είχε γίνει και όταν ο πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους υποβλήθηκε στην ίδια επέμβαση το 2002 και το 2007, και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο για μια σύντομη περίοδο, ενώ θα βρίσκεται υπό αναισθησία», προσέθεσε.

Ο Μπάιντεν, που δεν καπνίζει ούτε πίνει, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, και έλαβε την τρίτη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου. Και, παρά το γεγονός ότι αποτελεί τον γηραιότερο πρόεδρο στην Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ίδιος γνωστοποίησε δημόσια ότι σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία το 2024!


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου