Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ - Μεγάλη συγκέντρωση Ανδρουλάκη στα Γιάννενα και μήνυμα νίκης για την ηγεσία




Μήνυμα νίκης για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πόλη των Ιωαννίνων το πρωί της Κυριακής, από την κατάμεστη από κόσμο μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai Xenia.

Ο κόσμος ήταν περισσότερος από την αντίστοιχη εκδήλωση προ ημερών του Ανδρέα Λοβέρδου και αυτό οφείλεται στη μεγάλη κινητοποίηση και τον καλά οργανωμένο μηχανισμό, που σε τοπικό επίπεδο υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Έλληνα Ευρωβουλευτή.

Τα συνθήματα για την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας, την ανανέωση της εκλογικής βάσης, την εξασφάλιση νέας εμπιστοσύνης της νέας γενιάς και αναγνώρισης της προοπτικής της, κυριάρχησαν στο λόγο του υποψηφίου για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, που είχε πάθος και ρυθμό. Μιλούσε παρεμπιπτόντως εκτός κειμένου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ Άλκης Λάνταβος, ο οποίος με τα λόγια του φάνηκε ότι παίρνει θέση υπέρ της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, όταν ανέφερε τα χαρακτηριστικά της για την επόμενη μέρα του χώρου (νέος, με γνώσεις για το ευρωπαϊκό πολιτικό στερέωμα, πολιτική εμπειρία κτλ. ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λάνταβος).



Η ομιλία

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησε την ομιλία του μιλώντας για τα λάθη της κυβέρνησης στην πανδημία από την «κυβέρνηση της γραβάτας» όπως είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ: «ο ένας λέει ότι δεν κολλάει στην εκκλησία, ο άλλος δεν κολλάει στις πορείες».

“Είναι δυνατόν με πολιτικές σκοπιμότητες και για τα ψηφαλάκια να γίνεται διαχείριση της πανδημίας”, αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Πολάκη.


Μίλησε σε υψηλούς τόνους για τα αποτελέσματα της πανδημίας. «Όταν τα κάνουμε καλά είμαστε χώρα της Δύσης, όταν δεν τα κάνουμε καλά τα φταίει ο λαός και η κουλτούρα του», είπε επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Σκέρτσου.

Εκλιπαρώ τον κάθε Έλληνα που δεν έχει εμβολιαστεί να το πράξει υπάρχει ένας δρόμος: ανοιχτή οικονομία, με αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Ως πότε θα διαβάζουμε κάθε απόγευμα ότι πεθαίνει ένα ελληνικό χωριό, ενώ κάποιοι κάνουν τους τροχονόμους

Ακολούθως μίλησε για την πορεία της Οικονομίας θυμίζοντας τις θέσεις του Σοσιαλιστικού χώρου περί του ευρω-ομολόγου και της αμοιβαιοποίησης του χρέους που με καθυστέρηση εφαρμόζονται σήμερα από την Ενωμένη Ευρώπη. Χαρακτήρισε μικροδιαχειριστές τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και είπε πως δεν έχουν κανένα αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα.

«Το διακύβευμα στις 5 και 12 Δεκεμβρίου είναι βάζουμε τέλος στο φόβο» είπε, φόβο του ενός (ΝΔ) έναντι του άλλου (ΣΥΡΙΖΑ) και αντίστροφα.

“Μπροστά μας υπάρχουν μεγάλα διλήμματα αλλά καις σημαντικές απαντήσεις αν απαντήσουμε σωστά σε αυτή τη στροφή της ιστορίας, δε θα μας ρωτάνε οι κυρίαρχοι των media «με ποιον θα πάτε;».

Η απάντηση θα είναι μία: ότι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη επέστρεψαν δυναμικά στο προσκήνιο”, σημείωσε και έκανε αναφορά σε ένα λαογέννητο κίνημα που γεννήθηκε από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.



«Γιατί δεν τα πάει καλά ο Μητσοτάκης; Γιατί είναι δεξιός, κεντροδεξιός; Γιατί θέλει να πάει καλά με τις ελίτ της κοινωνίας» είπε και επικαλέστηκε τα παραδείγματα προοδευτικών ηγετών όπως ο Πορτογάλος Κόστα που για να αντιμετωπίσει τις νέες ανισότητες που δημιουργεί η πανδημία, πήρε χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και εξήγγειλε αγορά 6.800 κατοικιών στα αστικά κέντρα για να ενοικιαστούν σε χαμηλές τιμές από ανήμπορες οικογένειες.

Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύσει για την δωρεάν υγεία και τη δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση είπε, μιλώντας πάλι για τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό που χτίζει δημόσιες εστίες ή που δανείζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κριτήρια ευελιξίας κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες της ραχοκοκαλιάς της πορτογαλικής οικονομίας. Μίλησε ακόμα για την ενέργεια και το δίκτυο της ΔΕΗ, την ακρίβεια κτλ.


Στο σημείο αυτό έστρεψε τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε «να σπάσουμε ένα δικομματικό άγονο που διασπείρει τοξικότητα στα social media και στο δημόσιο διάλογο». Για την πολιτική αυτονομία τόνισε «πρέπει να αγωνιστούμε όλοι, χωρίς να κρατάμε μεζούρα ότι δεν είμαστε πολύ ΝΔ, ότι δεν είμαστε πολύ ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε πολύ ΠΑΣΟΚ» είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Τι σας ζητώ σήμερα; Να μου δώσετε τη δύναμη, να με εμπιστευτείτε και σας εγγυώμαι ότι έχω την πολιτική αυτονομία για να συγκρουστώ με τα συμφέροντα που κρατάνε την Ελλάδα πίσω».

Η ομιλία έκλεισε με αναφορές στα εθνικά θέματα και στις διεθνείς εξελίξεις. Υποστήριξε πως “οι χώρες στα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να μπουν στην ΕΕ.

Με πατριωτικό ρεαλισμό και όχι με μιζέρια που ψαρεύει στα θολά νερά από αριστερά ως τα δεξιά”, είπε χρησιμοποιώντας το όνομα του πρώτου πολιτικού που το έκανε, του Ελευθέριου Βενιζέλου. “Ας προτείνουμε εμείς ένα νέο Ελσίνκι”, σημείωσε για τα ελληνοτουρκικά.

Κατέληξε δηλώνοντας πως η μεγάλη παρουσία του κόσμου στη σημερινή εκδήλωση τον γέμισε με πίστη για τη νίκη στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και επικεφαλής της παράταξης που στήριξε το ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Ηπείρου Δημήτρης Δημητρίου, ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Γιάννης Λυκοτραφίτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών Φώτης Βάββας, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιωαννιτών Θ. Γιωτίτσας, Στ. Ζούμπας, Βάσω Μέγα, Μ. Χρυσοστόμου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος, ο πρώην Υπουργός και για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης, ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΙΝΑΛ Κώστας Γάτσιος όπως και το μέλος της ΚΕ Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο πρόεδρος του ΑΠΣΙ «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου,
 




To Σάββατο στην Ηγουμενίτσα

Σε μεγάλη συγκέντρωση εκατοντάδων υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του από όλη τη Θεσπρωτία, μίλησε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στην Ηγουμενίτσα, ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο. Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από το κοινό.

Στην ομιλία του τόνισε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού το ΚΙΝΑΛ είναι μόνο το πρώτο βήμα για την μεγάλη επιστροφή της δημοκρατικής παράταξης σε πρωταγωνιστικό ρόλο και για αυτό το λόγο ζήτησε την μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της εποχής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η πανδημία και οι οικονομικές – κοινωνικές της επιπτώσεις, η κλιματική απειλή, η ενεργειακή κρίση και ανέπτυξε το πρόγραμμα που πρέπει να διαθέτει ένα δημοκρατικό και σοσιαλιστικό κόμμα, για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα αυτά.

Στάθηκε ιδιαίτερα στον εκσυγχρονισμό της κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής, καθώς και στην χάραξη νέων και σύγχρονων στρατηγικών στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης των κρίσεων.

Άσκησε τεκμηριωμένη κριτική τόσο στην αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, όσο και στην αναποτελεσματική αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, για να διασφαλιστεί η αυτόνομη πορεία της παράταξης, δηλώνοντας ότι η υποψηφιότητά του αποτελεί εγγύηση για αυτή την εξέλιξη.

Γενικά, ο κ. Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε με την παρουσία του στην Ηγουμενίτσα ότι με την εμπειρία που έχει αποκτήσει από την πολυετή παρουσία του στην Ευρωβουλή, μπορεί να συμβάλλει στην ανανέωση της δημοκρατικής παράταξης, μεταφέροντας και ενσωματώνοντας με δημιουργικό τρόπο στην ελληνική πραγματικότητα, τις σύγχρονες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη.

Η δε δυναμική παρουσία των υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του στην περιοχή μας δείχνει ότι διαθέτει ισχυρά ερείσματα, τα οποία αναμένεται να αποτυπωθούν και στην κάλπη της 5 ης Δεκεμβρίου.



epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου