Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΖΑΓΟΡΙ- Ένα ξεχωριστό τριήμερο με τσίπουρο και τεχνικές ψησίματος απ’ όλο τον κόσμο!



Πέντε οργανώσεις συνεργάζονται για να ετοιμάσουν ένα ξεχωριστό τριήμερο με τσίπουρο και τεχνικές ψησίματος απ’ όλο τον κόσμο!
Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, η γαστροτουριστική πρωτοβουλία Food & Paths, ο φορέας πολιτισμού Επέκεινα Χώρα και η Chef’s Brigade Greece – Slow Food Community οργανώνουν ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό τριήμερο από την Παρασκευή 12/11/2021 έως την Κυριακή 14/11/2021, στην Βίτσα, στις εγκαταστάσεις της Επέκεινα Χώρα.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα αποστάξουμε τσίπουρο ενώ θα διδαχθούμε και θα μάθουμε για τρόπους ψησίματος από την Ελλάδα και τον κόσμο με την βοήθεια του executive chef και Προέδρου της Μπριγάδας των Chef Slow Food Νίκου Φωτιάδη.
Για την διαμονή των επισκεπτών έχει υπάρξει ειδική πρόνοια σε συνεργασία με τοπικές μονάδες φιλοξενίας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Παρασκευή 12/11/2021
ΓΕΥΜΑ
Πορτοκαλοσαλάτα
Πλατό με Ηπειρωτικά Τυριά
Πλατό με Ηπειρωτικά Αλλαντικά
Γίγαντες με χόρτα στη γάστρα
Γαλατόπιτα
ΔΕΙΠΝΟ
Σαλάτα Λαχανικών
Ζυμαρόπιτα
Κοντοσούβλι τανούρ (χοιρινό και κοτόπουλο)
Σάββατο 13/11/2021
Απόσταξη τσίπουρου – Διαθέσιμα τραγήματα όλη τη μέρα
ΓΕΥΜΑ
Σαλάτες εποχής
Ασάδο (Αργεντίνικη μορφή “αντικρυστού”)
Τανούρ
Κοιλιές γεμιστές στο φούρνο
Χουσμερί
ΔΕΙΠΝΟ
Σούπες
Τηγανιές μανιταριών και λαχανικών
Πλατό τυριών
Μεζεδάκια στο σταμνί
Κυριακή 14/11/2021
ΓΕΥΜΑ
Σαλάτες εποχής
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα στη Γάστρα
Κλέφτικο
Παρασκευές εντοσθίων
Γλυκά του κουταλιού με γιαούρτι
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για Δηλώσεις Συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήστε στο τηλ. 6977447313 ή να στείλετε email στο epirus.gastronomy@gmail.com καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες σε 50, λόγω της φύσεως του event.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου