Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

O Φάουτσι «ξαναχτυπά» με εφιαλτική πρόβλεψη για την πανδημία



Ακόμα και αν μειωθούν τα κρούσματα, η πανδημία θα συνεχίσει να εξαπλώνεται...
Ο γνωστός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι «ξαναχτυπά» με δηλώσεις που προκαλούν τρόμο για την επόμενη μέρα.

Μιλώντας στην Die Zeit ο Φάουτσι, «γκρεμίζει» την αισιοδοξία που προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι κυβερνήσεις -όπως λόγου χάρη, οι εξαγγελίες που ακούσαμε στη χώρα μας για το τελευταίο μίλι- και τονίζει ότι ο εφιάλτης του κορωνοϊού, θα συνεχιστεί.

Σε ερώτηση για το αν θα έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία την άνοιξη του 2022, ο γνωστός Αμερικανός ανοσολόγος που υπηρετεί ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, σχολίασε ότι ακόμα και αν περιοριστούν τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι νοσηλείες, η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση εξάπλωσης.

«Θεωρώ πιθανό ότι μέχρι τότε θα περιορίσουμε την πανδημία, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέχρι το καλοκαίρι της ερχόμενης χρονιάς θα την έχουμε εξολοθρεύσει. Ελπίζω ότι μέχρι τότε δεν θα έχουμε καθημερινά 75.000 κρούσματα στις ΗΠΑ όπως συμβαίνει σήμερα. Όμως μην ξεχνάτε. Ακόμα κι αν περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων βρισκόμαστε ακόμα στην φάση εξάπλωσης της πανδημίας. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος, αν όχι ενάμισης χρόνος, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην υπάρχουν πια επιπτώσεις στην κοινωνία» υποστήριξε προβλέποντας ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου