Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

“Αντίδωρο” μοίρασε ο Μητσοτάκης αντί απαντήσεων για το πάρτυ αισχροκέρδειας και ακρίβειας (vid). Κανένα μέτρο για την πάταξή τηςακρίβειαςΟύτε ένα νέο μέτρο για την ουσιαστική πάταξη της ακρίβειας αλλά και της αισχροκέρδειας στην αγορά με πρόσχημα την κρίση της πανδημίας, δεν είχε να πει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, στην συζήτηση προ ημερησίας για την κρίση της ακρίβειας, στην οποία τον εγκάλεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο δημιουργικής λογιστικής, λογοκλοπής διαφημιστικών μηνυμάτων (“δεν έτυχε, πέτυχε”) αλλά και λαικισμού επιθέσεων στην αντιπολίτευση και την προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ), κατέληξε να ανακοινώσει την χορήγηση “αντίδωρων” για την ενίσχυση κάποιων ομάδων του πληθυσμού απέναντι στην καταιγίδα της αύξησης τιμών.

Ο κ Μητσοτάκης ανακοίνωσε … “μισό μισθό” εφάπαξ (2,5 ευρώ/ημέρα) για τους “υγειονομικούς” (100.000) που έχουν κυριολεκτικά εξοντωθεί στην μάχη με τον κορονοιό κάνοντας 5 βάρδιες ο καθένας επειδή ο ίδιος δεν ενισχύει το ΕΣΥ και … 250 ευρώ εφάπαξ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ. Ο ίδιος βέβαια τα προηγούμενα χρόνια χαρακτήρισε “αντίδωρα” την 13η σύνταξη ύψους 700 ευρώ που έδινε η κυβέρνηση Τσίπρα στους χαμηλοσυνταξιούχους.Ειδικότερα:

100.000 περίπου ενεργοί υγειονομικοί που εργάζονται στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή επιδόματος. Πρόκειται για ένα μέσο ποσό που αγγίζει τα 300 ευρώ και το οποίο θα τους δοθεί άμεσα μέσα στο Δεκέμβριο. «Είναι το ελάχιστο μπορούμε σήμερα από τα πολλά που του οφείλουμε δεύτερον», σημείωσε.
Δεύτερον όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας μας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα ύψους 250 € προσαυξημένο για κάθε μέλος οικογενειάς τους. « Έτσι θα δούμε μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξή τους. Είναι μια ανακούφιση, δεν είναι κάτι παραπάνω δεν είναι αυτό που τους αξίζει είναι όμως κάτι που αναμφίβολα», επισήμανε με νόημα.
Και τρίτον το ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία

Φωτό: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου