Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Η Ελευθεροτυπία, η Zara η Skroutz και οι 1.800 υπάλληλοι από 60 εθνικότητες



Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ακίνητα στην Αθήνα που στέγασαν εκδοτικά συγκροτήματα μεταπολιτευτικά ήταν το κτίριο της Ελευθεροτυπίας στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Μίνωος στο Νέο Κόσμο.

Από τον Ιούλιο εφέτος, η νέα ένοικος του 7ώροφου κτιρίου,το οποίο ανασκευάστηκε πλήρως και έχει πλέον αναβαθμιστεί σε βιοκλιματικό με πιστοποίηση LEED, είναι Webhelp Hellas. Πρόκειται για τη θυγατρική του γαλλικού ομίλου ανάθεσης υπηρεσιών Webhelp, ο οποίος κατέχει την πανευρωπαϊκή πρωτιά στον κλάδο ανάθεσης (Business Process Outsourcing), με τις πωλήσεις του την τρέχουσα οικονομική χρήση να ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.



Αν και για τους περισσότερους το όνομα Webhelp είναι μάλλον άγνωστο, πιθανόν εν μέσω καραντίνας να έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της, το βασικό κομμάτι των οποίων είναι τα τηλεφωνικά κέντρα.

Για παράδειγμα, όταν κάποιος/α τηλεφωνεί στην εξυπηρέτηση πελατών εταιρειών, όπως η Zara, η Unilever, η Skroutz ή Viva Wallet, του απαντά ένας/μία από τους 1.800 υπαλλήλους της Webhelp από 60 εθνικότητες, οι οποίοι μιλούν 25 γλώσσες. Το ίδιο συμβαίνει και για την Adidas, την HP και την Airbnb, όπως και για ακόμη 13 μεγάλες εταιρείες από το ηλεκτρονικό εμπόριο, το fintech κ.λπ.

Ενδιαφέρον έχει η κατάταξη της ελληνικής αγοράς εντός του ομίλου, καθώς ανήκει στον γαλλικό «τομέα» (French Region) μαζί με τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, το Μαρόκο, και τη Μαδαγασκάρη.
Εκρηκτική αύξηση τζίρου

Καθώς ο κορωνοϊός εκτόξευσε τη ζήτηση για υπηρεσίες τηλεφωνικών κέντρων, αλλά και διαδικτυακής εξυπηρέτησης πελατών ο κύκλος εργασιών της εταιρείας εκτοξεύτηκε. «Για εφέτος οι πωλήσεις της εταιρείας θα φθάσουν τα 50 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 50% σε σχέση με το 2020» σημειώνει στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γιάννης Μπούζιος με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια του νέου κτιρίου.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2020 είχε αυξηθεί κατά 70% στα 33 εκατ. ευρώ έναντι 19,3 εκατ. ευρώ το 2019 (+139% έναντι του 2018).

Στα εγκαίνια των καινούριων βιοκλιματικών γραφείων της εταιρείας μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως έγραψε στο twitter ο Χρίστος Δήμας: «Είχα την χαρά να παρευρεθώ, να κόψω την κορδέλα και να απευθύνω χαιρετισμό στα εγκαίνια των καινούριων βιοκλιματικών γραφείων της @WebhelpGreece στον Νέο Κόσμο. Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία και έχει ήδη 1.800 εργαζόμενους. Καλή αρχή!».

https://www.ot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου