Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου: Η CIA επιτέθηκε στους αγωγούς Nord Stream για να απομονώσει τη Γερμανία, επειδή σκεφτόταν να βγει απο την σύγκρουση στην Ουκρανία!




Η CIA είχε προειδοποιήσει τη Γερμανία πως θα επιτεθεί στους αγωγούς φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα εβδομάδες πριν χτυπηθούν οι Nord Stream 1 και 2, εάν σκεφτούν να φύγουν απο τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία είναι αυτές που ευθύνονται για την έκρηξη στον αγωγό Nord Stream. Οι παρατηρήσεις έγιναν από τον συνταξιούχο συνταγματάρχη του αμερικανικού στρατού Ντάγκλας Μακγκρέγκορ ενώ ήταν καλεσμένος στο podcast Judging Freedom.

Η Γερμανία καταστρέφεται μέσω μιας διαδικασίας εξάλειψης της, σύμφωνα με τον Macgregor, καθώς η ενεργειακή τους ασφάλεια βασίζεται στον Nord Stream.

«Οι Ρώσοι θα κατέστρεφαν τον δικό τους αγωγό; Το 40 τοις εκατό του ρωσικού ακαθάριστου εθνικού προϊόντος ή του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος αποτελείται από ξένο νόμισμα που εισέρχεται στη χώρα για να αγοράσει φυσικό αέριο, πετρέλαιο, άνθρακα και ούτω καθεξής. Άρα οι Ρώσοι δεν το έκαναν αυτό. Η ιδέα ότι το έκαναν είναι παράλογη», είπε.

Αναφερόμενος στο περιβόητο διαγραμμένο tweet του Πολωνού ευρωβουλευτή Radoslaw Sikorski, ο οποίος έγραψε, «Σας ευχαριστώ, ΗΠΑ», ο Macgregor σημείωσε, Λοιπόν, οι Πολωνοί φαίνεται ότι είναι πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό».

Ισχυρίστηκε επίσης, ότι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό είχαν την ικανότητα να πραγματοποιήσουν τέτοιο χτύπημα, επικαλούμενος ισχυρισμούς ότι περισσότερα από 500 κιλά TNT είχαν βρεθεί και στις δύο εκρήξεις.

«Τότε πρέπει να εξετάσετε ποιοι είναι οι κρατικοί φορείς που έχουν την ικανότητα να το κάνουν αυτό. Και αυτό σημαίνει το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό και τις Ειδικές Επιχειρήσεις του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Macgregor.

«Είναι αρκετά ξεκάθαρο. Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες λίβρες TNT χρησιμοποιήθηκαν επειδή αυτοί οι αγωγοί είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί. Έχουν αρκετές ίντσες σκυροδέματος γύρω από διάφορα κράματα μετάλλων. Επομένως, δεν είναι κάτι που θα μπορούσατε απλά να ρίξετε μια χειροβομβίδα και το σπάσετε. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μια ορισμένη πολυπλοκότητα», πρόσθεσε.

Αφού το Βερολίνο άρχισε «να δίνει την εντύπωση ότι δεν επρόκειτο πλέον να συμπορευθεί με αυτόν τον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία», η CIA χτύπησε τους αγωγούς για να αποτρέψουν τη Γερμανία από το να εγκαταλείψει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το Βερολίνο απομακρυνόταν από αυτή τη συμμαχία. [Καγκελάριος] Όλαφ Σολτς είπε «Δεν θα στείλω άλλο εξοπλισμό, δεν θα στείλω τανκς». Τώρα είναι ξανά στην ανάγκη των ΗΠΑ επειδή του έκοψαν την επιλογή διάσωσης. Ποιος θα του δώσει φυσικό αέριο και πετρέλαιο και κάρβουνο και οτιδήποτε άλλο αν διασωθεί; Πού θα στραφεί τώρα; Και θυμηθείτε, οι Γερμανοί, που αντιμετωπίζουν τρομερές συνέπειες στο εσωτερικό τους αρνούνται να επανεκκινήσουν πυρηνικούς σταθμούς», είπε ο πρώην αξιωματούχος.




anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου