Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Απίθανο ατόπημα! Ο Υπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για τη διενέργεια εκλογών … γνωρίζει από τώρα το αποτέλεσμα οτι δεν κερδιζει η Ν.Δ και θα παμε και σε δευτερες εκλογες!!!!ΤΕΛΕΙΩΣΕ Μητσοτακη και ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥΣ ...ξερει τι του γινεται και ανοιγει δρομο για την αρχηγια της Ν.Δ..
Προεξοφλεί το αποτελεσμα των εκλογών ο Μάκης Βορίδης, αρμόδιος υπουργός για την διενέργειά τους;

Διπλές εκλογές και νέα κυβέρνηση σε δύο μήνες και κάτι … προφήτευσε δίνοντας μαλιστα ως πιθανη ημερομηνία την περίοδο του Πάσχα και των πανελλαδικών! Ταυτόχρονα προεξόφλησε πως ότι το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής δεν θα επιτρέπει το σχηματισμό κυβέρνησης!!!!

Το σενάριο των διπλών εκλογών την άνοιξη, όπου οι πρώτες με απλή αναλογική και σταυρό δεν θα αποδώσουν κυβέρνηση και θα οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική και λίστες υποψηφίων από τα κόμματα, σχολίασε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Όπως περιέγραψε, το κρίσιμο ορόσημο είναι η απόφαση διάλυσης της Βουλής από τον πρωθυπουργό. Από εκεί και πέρα αρχίζουν και «τρέχουν» διάφορες προθεσμίες που σχετίζονται με την εκλογική νομοθεσία. Θα διενεργηθούν οι πρώτες εκλογές, θα μεσολαβήσει διάστημα για την συγκρότηση της νέας Βουλής, που θα ξεκινήσει τις εργασίες της.

Η συγκρότηση, το άνοιγμα και η διάλυση αυτής της σύνθεσης της Βουλής αν κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορέσει να βγάλει κυβέρνηση με την απλή αναλογική, θέλει 15-20 ημέρες, είπε ο κ. Βορίδης.

Για την συγκρότηση κυβέρνησης μετά και τις πιθανές δεύτερες εκλογές, «υπολογίστε καθαρό διάστημα δύο μηνών, δύο μηνών και κάτι από την στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει τη Βουλή», είπε ο κ. Βορίδης.

Κατά τον ίδιο, αν οι πρώτες εκλογές γίνουν τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, οι δεύτερες θα γίνουν μέσα Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου