Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

To Open Society Foundations του Σόρος μοίρασε μόνο το 2021 σε ακτιβιστές κατά των αστυνομικών 35 εκ. δολλάρια και αυτά μόνο στις ΗΠΑ!




Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί στο δίκτυο Open Society Foundations του φιλελεύθερου δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος μείωσαν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες και πρωτοβουλίες κατά της αστυνομίας το 2021, σύμφωνα με φορολογικά έντυπα που εξετάστηκαν από το Fox News Digital.

Οι φίλοι μας οι αντιεξουσιαστές φαίνεται πως δεν είναι τόσο αντιεξουσιαστές ή τουλάχιστον είναι… αλλα με το αζημίωτο. Τα φορολικά στοιχεία του Open Society Foundations, δείχνουν πως ο Σόρος έχει χρηματοδοτήσει πολυάριθμες ομάδες και πρωτοβουλίες που εργάζονται σε τέτοιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. Έχει επίσης στηρίξει οικονομικά δεκάδες υποψήφιους εισαγγελείς στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών.

«Από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, πολλές κοινότητες έχουν αυξήσει τις δαπάνες για την αστυνόμευση, ενώ οι θάνατοι στα χέρια της αστυνομίας συνέχισαν να ανεβαίνουν σε νέα ύψη», πρόσθεσε ο Ισπαχανί. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και ότι οι κοινότητες πρέπει να συνεχίσουν να ηγούνται αυτών των προσπαθειών».

«Το Open Society Foundations είναι περήφανο που υπήρξε ένας από τους πρώτους και πιο ισχυρούς υποστηρικτές των προσπαθειών αντιμετώπισης των ζητημάτων του εγκλήματος και της δημόσιας ασφάλειας προστατεύοντας παράλληλα τις ελευθερίες που αγαπούν οι Αμερικανοί», δήλωσε η Laleh Ispahani, συνδιευθυντής του Open Society

Ως μέρος των πιο πρόσφατων προσπαθειών, το Κέντρο Πολιτικής Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος έστειλε 15 εκατομμύρια δολάρια στο Tides Advocacy for the Electoral Justice Project, φορολογικά έντυπα που παρέχονται από το OSF στην εκπομπή Fox News Digital. Το Movement for Black Lives, ένας συνασπισμός περισσότερων από 50 ομάδων ευθυγραμμισμένες με το Black Lives Matter που υποστηρίζουν την απορρόφηση της χρηματοδότησης της αστυνομίας και την αναμόρφωση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, πρωτοστατώντας στο έργο.

Αν και λίγες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, το Movement for Black Lives είπε ότι το έργο θα διαθέσει 75.000 δολάρια “σε 12 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ υπό την ηγεσία των Μαύρων που επεκτείνουν τη δημοκρατία και οικοδομούν πολιτική δύναμη για την υπεράσπιση των ζωών των Μαύρων” απο μια ανάρτηση στον ιστότοπό του πέρυσι.

Εκτός από το έργο του κατά της αστυνομίας, το Movement for Black Lives έχει εκφράσει την υποστήριξή του σε όσους δολοφονούν αστυνομικούς. Το περασμένο καλοκαίρι, η ομάδα κάλεσε τους υποστηρικτές να υπογράψουν μια αίτηση χάριτος που περιελάμβανε τη Σουντιατά Άκολι, η οποία καταδικάστηκε για τη δολοφονία του στρατιώτη του Νιου Τζέρσεϊ, Βέρνερ Φόερστερ, κατά τη διάρκεια μιας διακοπής κυκλοφορίας το 1973.

Τα φορολογικά έγγραφα δείχνουν περαιτέρω ότι ο Σόρος συνέχισε τις ταμειακές του ροές σε ένα σκοτεινό κόμβο χρήματος που χρησιμοποιείται από αριστερούς ακτιβιστές που πίεζαν να διαλυθεί αστυνομία.

Η πιο πρόσφατη χρηματοδότηση του CRH έρχεται μετά από τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια που έστειλε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον κόμβο το 2019 και το 2020. Αυτά τα χρήματα περιλάμβαναν μισό εκατομμύριο δολάρια που διατέθηκαν για τη δημιουργία του έργου.

Το ερώτημα είναι πως αν τελικά καταφέρει να διαλύσει την αστυνομία, η αντιπρόταση ποια είναι; Μήπως σε ένα καθεστώς πλήρους ψηφιακής επιτήρησης δεν χρειάζεται η αστυνομία;




anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου