Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Διευθύντρια στην Αλβανική «ΕΥΠ» συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών




Σε σκάνδαλο εμπορίου ναρκωτικών φέρεται να εμπλέκεται η διευθύντρια πληροφορικής της Υπηρεσίας Πληροφοριών (AKSHΙ) της Αλβανίας, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία της Κορυτσάς.

Η σύλληψη της Έρισα Φερό, πραγματοποιήθηκε από τις αρχές..του Πόγραδετς σε συνεργασία με εκείνες της Κορυτσάς, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 58 κιλά ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Oranews, τα ναρκωτικά προέρχονταν από την περιοχή της Σκόδρας, ενώ στο σκάνδαλο φέρονται να εμπλέκονται άτομα από τη Φούσα Κρούγια και την Κορυτσά.

«Από τις έρευνες που ακολούθησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι η Έρισα Φερό είχε ρόλο αγγελιαφόρου σε αυτή την ομάδα, καθώς οδηγούσε τα οχήματα όπου εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά.

Απέφευγε τις αστυνομικές περιπολίες, προσκομίζοντας έγγραφα ως υπάλληλος διαφόρων υπουργείων της χώρας, με αποτέλεσμα να περνά εύκολα από τους ελέγχους.

Η αστυνομία επενέβη στην περιοχή Qafë-Thanë, κοντά σε ένα εστιατόριο με την Ερίσα Φερό να είναι εκείνη που οδηγούσε το όχημα που μετέφερε τα ναρκωτικά. Στο ίδιο αυτοκίνητο που ήταν γεμάτων κάνναβη στο προτμπαγκάζ, ήταν και Λάικ Μπάσα, γιος επιχειρηματία από τη Φούσα Κρούγια και ένας 17χρονος με τα αρχικά M.K.

Παράλληλα, αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, ένας 30χρονος και ένας 28χρονος, κάτοικοι του χωριού Πισκουπάτ. Οι δύο τελευταίοι πρόλαβαν και διέφυγαν του ελέγχου των Αρχών στο σημείο.

Οι αρχές αναφέρουν ότι η συμμορία που ήταν έτοιμη για ανταλλαγή μιας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, πίστευε ότι η συγκεκριμένη περιοχή θα ήταν εκτός της προσοχής της αστυνομίας, καθώς πρόκειται για βουνό πολύ κοντά στα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου