Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Η Κίνα το «πρότυπο» του Klaus Schwab που θα έκανε πόλεμο εναντίον της… Αμερικής, τελικά κάνει πόλεμο εναντίον του λαού της.




Μια μερίδα του κινεζικού λαού που συνεχώς αυξάνεται, φαίνεται να μην είναι πια υπάκουοι στο αυταρχικό καθεστώς του ΚΚΚ. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια αποκλεισμού της πολιτικής «μηδενικού COVID» βγαίνει στους δρόμους και ξεσπά. Κι είναι πολύ πιθανό η υγειονομική δικτατορία που βασανίζει ολόκληρη την υφήλιο, να σταματήσει απο κει που ξεκίνησε!

Μετά από τις μαζικές διαδηλώσεις στο Urumqi, την πρωτεύουσα της Xinjiang, όταν μια πυρκαγιά σκότωσε δεκάδες κατοίκους σε ένα κτίριο εξαιτίας απο τις φραγμένες πόρτες των ψυχοπαθών με τις λευκές στολές. Η κυβέρνηση είπε ότι περίπου 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι πολίτες όμως αναφέρουν ότι οι θάνατοι ξεπερνούν τους 40.



Από τη φονική πυρκαγιά και μετά, έχουν πραγματοποιηθεί 43 δημόσιες διαδηλώσεις σε 22 διαφορετικές πόλεις σε όλη την Κίνα. Πρωτοφανές περιστατικό για την κομμουνιστική χώρα.

Οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν αρχίσει να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν συμμετέχοντες ακόμα κι απο τα σπίτια τους.

Δείτε επίσης: Fauci: Εάν ο σκοπός των “μέτρων” στη Κίνα είναι να εμβολιαστούν όλοι «τότε καλά κάνουν»!!!
Πως παρουσιάζουν την κατάσταση τα συστημικά ΜΜΕ Reuters, και Guardian

Καθησυχαστική παρουσιάζουν τα διεθνή μέσα την κατάσταση στη Κίνα, και μιλούν για ίχνη στροφής της κινεζικής ηγεσίας απέναντι στην πολιτική Zero Covid υπό το βάρος των μαζικών διαδηλώσεων, ο Guardian επικαλείται και δηλώσεις ενός εκ των κορυφαίων αξιωματούχων, που φαίνεται πως κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, που επικαλείται δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου Xinhua, η δεύτερη αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Σουν Τσουνλάν, κύρια αρμόδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογράμμισε ότι η χώρα εισέρχεται σε «ένα νέο στάδιο», με τις δηλώσεις αυτές να έρχονται ταυτόχρονα με την άρση των αυστηρών lockdown σε μεγάλες πόλεις όπως η Σαγκάη.

Η Κίνα υπο το βάρος των διαδηλώσεων φαίνεται να κάνει στροφή στην σκληρή πολιτική κατά του κορωνοϊού, καθώς «άγγιξε» έως και το πανίσχυρο καθεστώς του προέδρου Σι, εκπέμπει το Πεκίνο, αναφέρει το Reuters.

Ανάμεσα στα επιπλέον μέτρα που θα ανακοινωθούν για τον COVID-19, η Κίνα πλέον θα επιτρέπει σε όσους διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό να μένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους αντί για τις ειδικές υγειονομικές δομές.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται σε όλα τα θετικά κρούσματα ανεξαιρέτως να αυτοπεριορίζονται στο σπίτι τους, αλλά μόνο στις έγκυες, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.

Θα επιτρέπεται στις στενές επαφές κρουσμάτων να κάνουν καραντίνα στο σπίτι, εφόσον βέβαια η κατοικία τους πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Επιπλέον, οι αρχές θα προωθήσουν τα τεστ αντιγόνου, ενώ θα περιορίσουν τη συχνότητα του μαζικού τέστινγκ και των τακτικών δοκιμών νουκλεϊκού οξέος.
Νέα εκστρατεία εμβολιασμών

Την ίδια ώρα, μια νέα εκστρατεία για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων έχει ως στόχο τον τερματισμό των αυστηρών ελέγχων κατά του Covid-19. Υπο ποιες συνθήκες πίεσης θα γίνει κάτι τέτοιο, είναι ακόμα άγνωστο.. Καθώς η επιτροπή δήλωσε ότι θα στείλει κινητές μονάδες σε σπίτια ώστε να “πείσει” άτομα ηλικίας 70 – 80 ετών να ανοσοποιηθούν εκ νέου.

Το καθεστώς ισχυρίζεται πως 9 στους 10 Κινέζους έχουν εμβολιαστεί, αλλά το 66% των ατόμων άνω των 80 ετών έχει κάνει μία δόση, ενώ το 40% έχει λάβει αναμνηστικό εμβόλιο, σύμφωνα με την Επιτροπή. Επιπλέον, έχει εμβολιαστεί πλήρως το 86% των ατόμων άνω των 60 ετών.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας πάντως αναφέρουν πως μία εκστρατεία εμβολιασμού θα διαρκέσει μήνες και αυτό που προέχει είναι η δημιουργία μίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τον ιό.

Σχετικό: Klaus Schwab, George Soros και Rockefeller έχουν δηλώσει πως η Κίνα πρέπει να ηγηθεί της Νέας Παγκόσμιας Τάξης!
Μηδενική ανοχή στις διαμαρτυρίες

Η επικείμενη χαλάρωση των μέτρων εκ μέρους του Πεκίνου δε σημαίνουν και χαλάρωση των περιορισμών στις διαδηλώσεις που η αυστηρή πολιτική έχει προκαλέσει. Έτσι η κινεζική κυβέρνηση φαίνεται να εγκαταλείπει τη μηδενική ανοχή στον κορωνοϊό για να εστιάσει στη μηδενική ανοχή στις διαμαρτυρίες σε βάρος της.

Οι αρχές συνεχίζουν τους εξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών σε πόλεις της Κίνας, με σωματικές έρευνες, ελέγχους στα κινητά τηλέφωνα και τα κοινωνικά δίκτυα, σχολαστική ανίχνευση επαφών όσων έχουν διαπιστωθεί ότι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ακόμη κι αν επιδοκίμασαν με ένα like σχόλια κατά του καθεστώτος στον Ίντερνετ.

Εκτιμάται επίσης ότι η χρονική στιγμή που επιλέγεται για τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού δεν είναι άσχετη με τον θάνατο του πρώην ηγέτη της χώρας Ζιάνγκ Ζεμίν. Το καθεστώς του Πεκίνου φέρεται να ανησυχεί μήπως η κηδεία του επί 13 χρόνια γενικού γραμματέα του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος εξελιχθεί σε μεγάλη διαδήλωση κατά του νυν προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Guardian, υπάρχει παράδοση στην Κίνα σε κηδείες πρώην ηγετών να εκδηλώνονται διαμαρτυρίες κατά του υπάρχοντος καθεστώτος.

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian.




anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου