Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Συνάντηση τουΣταύρου Καλογιάννη με αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίαςτου Βιετνάμ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. NguyenPhuCuong



Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ είχε ο Σταύρος Καλογιάννης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Α’ Αντιπροέδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Βιετνάμ κ. Χρήστος Ταραντίλης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Βιετνάμ ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Εθνοσυνέλευσης κ. NguyenPhuCuong. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην Αθήνα κ. Le Hong Truong.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας της Ελλάδας με το Βιετνάμ.

Οι δύο πλευρές εστίασαν σε θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος. Ο κ.NguyenPhuCuong, αφού αναφέρθηκε στη βαθειά εκτίμηση του βιετναμεζικού λαού για τον ελληνικό πολιτισμό, ανέφερε ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση του Βιετνάμ ενδιαφέρεται για τη σημαντική προώθησή τους, ιδίως σε τομείς όπως το εμπόριο και η ναυτιλία, καιζήτησε να ενημερωθεί ειδικότερα για ζητήματα κατάρτισης και ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού της Ελλάδας.

Ο Σταύρος Καλογιάννης έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τον υπό ψήφιση στη Βουλή Προυπολογισμό του 2023, για την πορεία εξέλιξης του ΑΕΠ και του πληθωρισμού στην Ελλάδα την τελευταία τριετία και αναφέρθηκε στη μεγάλη στήριξη που παρείχε η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, για να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές επιπτώσεις του κορονοϊού. Επιπλέον, ενημέρωσε τη βιετναμεζική αντιπροσωπεία για τις μεγάλες δυνατότητες που δίνονται στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης,την περίοδο 2021 - 2026. Στην εξέλιξη της συζήτησης ο Σταύρος Καλογιάννης, αφού επεσήμανε ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε κινητικότητα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ώθησης τωνδιμερών σχέσεων, μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας, εκτός των κλάδων του εμπορίου και της ναυτιλίας, και στους τομείς του τουρισμού, των έργων υποδομής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εκπαίδευσης.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου