ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΑΚΌΜΗ
- ΑΘΛΗΤΙΚΆ
- ΑΠΟΨΕΙΣ
- ΑΡΤΑ
- ΑΡΧΙΚΉ
- ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
- ΒΊΝΤΕΟ
- ΔΗΜΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ
- ΔΗΜΟΣ Β.ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
- ΔΗΜΟΣ Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
- ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
- ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
- ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
- ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
- ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
- Δήμου Κ. Τζουμέρκων
- ΔΙΑΚΟΠΕΣ
- ΔΙΕΘΝΗ
- Ε.Ε
- ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
- ΕΚΔΗΛΩΣΗ
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2015
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2024
- ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
- ΕΛΛΑΔΑ
- ΕΛΛΑΔΑ.
- ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
- ΖΩΔΙΑ
- ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
- ΗΠΕΙΡΟ
- ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- Ι
- ΙΩΑΝΝΙΝΑ
- ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
- ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
- ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
- ΚΟΙΝΟΝΙΑ
- Ο ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
- ΠΕΡΙΕΡΓΑ
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- ΠΡΕΒΕΖΑ
- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
- ΠΩΛΕΙΤΑΙ
- ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΤΟΠΙΚΑ
- ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
- ΥΓΕΙΑ
- ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ
- ΦΩΤΟ
- ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023
Η Κίνα χρησιμοποιεί το 6G Terahertz ως στρατιωτικό όπλο εντοπισμού κάτι που δεν έχει καμιά σχέση με γρήγορες ταχύτητες στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με την ομάδα του έργου και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμυντικής Τεχνολογίας, η Κίνα έχει ξεκινήσει δοκιμές χρησιμοποιώντας το 6G terahertz ως στρατιωτικό όπλο ανίχνευσεις. Κάτι που αποδεικνύει πως η τεχνολογία επικοινωνίας των επόμενων γενεών δεν έχει καμιά σχέση με ταχύτητες στο διαδίκτυο.
Η πειραματική κινεζική τεχνολογία επόμενης γενιάς terahertz εντόπισε εξαιρετικά μικρές επιφανειακές δονήσεις που παράγονται από πηγές ήχου χαμηλής συχνότητας στην θάλασσα. Οι προγραμματιστές είπαν ότι θα βοηθούσε στον εντοπισμό ενός υποβρυχίου. Σύμφωνα με ειδικούς που συμμετείχαν στο πείραμα, η συσκευή terahertz εντόπισε απίστευτα μικροσκοπικούς επιφανειακούς δονητές που προκλήθηκαν από μια πηγή ήχου πολύ χαμηλής συχνότητας στην ανοιχτή θάλασσα.
Με ύψος μόλις 10 νανόμετρα, αυτά τα κύματα ήταν πολύ κάτω από το όριο ανίχνευσης της τρέχουσας τεχνολογίας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η παρακολούθηση και η ανάλυση αυτών των κυμάτων μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στον εντοπισμό των υποβρυχίων αλλά και να συγκεντρώσει κρίσιμες πληροφορίες, όπως το μέγεθος ή το μοντέλο του υποβρυχίου.
Σύμφωνα με την ομάδα του έργου και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμυντικής Τεχνολογίας, η τεχνολογία «θα έχει σημαντικές δυνατότητες εφαρμογής στην ανίχνευση υποβρύχιων σκαφών και σε άλλες περιοχές». Στις 11 Αυγούστου, η δουλειά τους δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Radars με κριτές στην κινεζική γλώσσα.
Ένα εύρος συχνοτήτων μεταξύ μικροκυμάτων και υπέρυθρης ακτινοβολίας ονομάζεται terahertz. Για την έκτη γενιά τεχνολογίας επικοινωνίας, ή 6G, η τεχνολογία terahertz έχει προταθεί ως πιθανή λύση για την παροχή μεγάλων ρυθμών δεδομένων και ελάχιστης καθυστέρησης.
Εκτός από τη μεταφορά πολύ περισσότερων δεδομένων από τα τρέχοντα συστήματα επικοινωνίας, τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα σε αυτό το εύρος μπορούν επίσης να συλλέξουν περιβαλλοντικά δεδομένα. Τα εργαλεία ελέγχου Terahertz, για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται σε αεροδρόμια της Κίνας για την εύρεση απαγορευμένων αντικειμένων που κρύβονται κάτω από τα ρούχα των επιβατών.
«Με την ανίχνευση ακουστικά επαγόμενων σημάτων επιφανειακής δόνησης, είναι δυνατό να αντιστραφούν οι πληροφορίες που μεταφέρονται από υποβρύχιες πηγές ήχου», είπε η ομάδα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των θαλάσσιων δοκιμών, η τεχνολογία terahertz «έχει υψηλή ανάλυση σήματος» για επικοινωνία μεταξύ των μέσων, κάτι που αποτελεί δυσκολία για τις ναυτικές δυνάμεις.
Ξεχωριστές μελέτες επικοινωνίας κοντινής απόστασης μεταξύ νερού και αέρα χρησιμοποίησαν επίσης την τεχνολογία 6G και είχαν επιτυχημένα αποτελέσματα, ισχυρίστηκαν.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου