Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Μητσοτάκης έστειλε τα ΜΑΤ να φυλάνε το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τους… πλημμυροπαθείς!«ΜΑΤ, η λύση για κάθε κρίση» φαίνεται να είναι ένα από τα αγαπημένα συνθήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς προτού αρχίζει να μοιράζει… flood passes για τις πλημμύρες, φρόντισε να στείλει τους άνδρες με τα κράνη και τις ασπίδες απέναντι στους πλημμυροπαθείς.

Ειδικότερα, οργισμένοι κάτοικοι της Λάρισας, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι μαζικών φορέων που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να διαμαρτυρηθούν για την ολιγωρία της κυβέρνησης στην επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel», βρήκαν απέναντί τους διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. «Βούλιαξε η Λάρισα μέσα στη βροχή, και φέρανε τα ΜΑΤ για καταστολή» και «αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι ζήτησαν να δουν τον περιφερειάρχη και τους αρμόδιους, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Μάλιστα, άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να απαγορέψουν την είσοδο στο κτήριο της Περιφέρειας ακόμη και στον Ζήση Γκαραλιάκο, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και αναπληρωματικό μέλος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σημειώνει τα εξής:

«Σήμερα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης, είχαν προγραμματισμένη κινητοποίηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή και την επίσκεψη Μητσοτάκη, για να “ελέγξει” τι συμβαίνει ακριβώς στην Θεσσαλία.

Το επιλεκτικά ανίκανο κράτος αποδείχθηκε σήμερα το πρωί απόλυτα ικανό να “προστατέψει” το κτίριο της Περιφέρειας και ποιους ακόμα άραγε; Αυτούς που ευθύνονται για όλη αυτή την κατάσταση που συμβαίνει σε όλη την Θεσσαλία και στην πόλη μας. Και από ποιους τους “προστάτευσαν”; Από τους μαζικούς φορείς της πόλης, από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές που εδώ και 3 μέρες με αυταπάρνηση δίνουν μάχη να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται. Τα σπίτια δηλαδή των συναδέλφων μας και του λαού της πόλης.

Είναι ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν και πρέπει άμεσα να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι (Κυβέρνηση – Περιφερειακή και Δημοτική αρχή).

Απαιτούμε άμεσα:

Να περιοριστούν στο ελάχιστο όλες οι δραστηριότητες του Δήμου και της Περιφέρειας και οι εργαζόμενοι τους καθώς και ο μηχανολογικός εξοπλισμός να τεθούν στην υπηρεσία για να σωθεί ο λαός της πόλης μας.

Άμεσα να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη όλοι οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών, με την εξασφάλιση τροφής, υγειονομικής περίθαλψης, τη χορήγηση κλινοσκεπασμάτων και ό,τι άλλο χρειάζονται, μέχρι να αντληθούν τα νερά από τις κατοικίες τους.

Να υπάρξει άμεση μέριμνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης, σε περιοχές που εντοπίζονται προβλήματα».

Αλλά, σάμπως έτσι δεν είχε κάνει ο Μητσοτάκης και τότε που «τόλμησαν» να δηλώσουν οι ηρωικοί -μόνο όποτε τον συμφέρει- πυροσβέστες; Μέχρι και την περίφημη Αύρα της ΕΛ.ΑΣ. είχε στείλει εναντίον τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου