Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

«Δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί – Φωνάζουν “βοήθεια, πνιγόμαστε”» – Συγκλονίζουν κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας




Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες εγκλωβισμένων κατοίκων από το χωριό Παλαμά στην Καρδίτσα, που κυριολεκτικά «εξαφανίστηκε» κάτω από τόνους νερού μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ο Βαγγέλης Φαλάγγας, μίλησε στο MEGA για τις τραγικές στιγμές που ζουν στην περιοχή.

«Βγάλαμε μικρά παιδιά από το σπίτι, 6 και 8 χρόνων, πήγαμε απεγκλωβίσαμε ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα», περιγράφει στο MEGA, ο Βαγγέλης Φαλάγγας, ο οποίος μαζί με άλλους συγχωριανούς του είναι στη στέγη ενός σπιτιού και περιμένουν να απεγκλωβιστούν.

«Από τις 04.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα ακούσαμε το πρώτο ελικόπτερο να πετάει. Ήταν κάποιος που ήρθε να δει, όχι να κάνει κάτι. Έχουμε ανθρώπους που χρειάζονται, δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί», λέει ο ίδιος.

Τα 20 άτομα που βρίσκονται στην ταράτσα του κτιρίου δεν έχουν νερό και φαγητό. «Έχω 5 ντομάτες σάπιες και τις φυλάω σαν κόρη οφθαλμού. Πίνουμε ένα ποτήρι νερό 4 άτομα».

Όπως αναφέρει, οι στιγμές είναι τραγικές, με τους εγκλωβισμένους πολίτες να περιμένουν τη συνδρομή των Αρχών για τη διάσωσή τους.


Την ίδια ώρα, την αγωνία της εξέφρασε και η κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, Χαρά Πετροπούλου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, κόσμος ουρλιάζει μέσα στο σκοτάδι ζητώντας κάποια βοήθεια.

«Ακούω φωνές, ακούω γυναικείες φωνές, “βοήθεια, βοήθεια πνιγόμαστε μια βάρκα”. Αυτές οι φωνές ακούγονται από το τρίτο δημοτικό κοντά. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να φύγουν και φωνάζουν απεγνωσμένα μέσα στην ηρεμία του σκοταδιού. Είναι καινούργιες οι φωνές που ακούω» ανέφερε η κάτοικος, ξεσπώντας σε κλάματα.


Η ίδια γυναίκα μίλησε και στον Σκάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου