Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Θα σταματήσω να ταξιδεύω με αυτή την εταιρεία...... ΟΛΟΙ μας πρεπει να το κανουμε πραξη


Η αλήθεια είναι ότι θα σταματήσω να ταξιδεύω με αυτή την εταιρεία......
Ο Αντώνης Καρυώτης που έπνιξε το πλήρωμα του Blue Horizon, είχε νοητική καθυστέρηση. Ήταν ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες… Μου λένε από Κρήτη ότι ήταν από φτωχή οικογένεια. Πως ανεβοκατέβαινε συχνά. Έμπαινε πάντα τελευταία στιγμή στο πλοίο και τον γνώριζε το πλήρωμα. Μου λένε πως μάλλον δεν τον ήθελαν και για αυτό τον έσπρωξαν στη θάλασσα…. Απλά μια απάνθρωπη φρίκη…
Αφού τον δολοφόνησαν το πλοίο επιχείρησε να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του. Ξεφορτώθηκαν τον ανάπηρο κι επιχείρησαν να επιστρέψουν στην «κανονικότητα». Ήταν οι επιβάτες που κάλεσαν το Λιμενικό..
Δεν θα ακούσετε να αναφέρεται η νοητική βλάβη του γιατί η αναπηρία είναι ταμπού. Γιατί τα κίνητρα πίσω από τα εγκλήματα που αφορούν ανάπηρους, υποδεικνύουν το μίσος απέναντι μας. Ούτε το γεγονός πως η οικογένεια του ήταν πολυμελής και είχε αρκετά μέλη με νοητική βλαβη. Σε μια χώρα χωρίς δομημένες, εξατομικευμένες πολιτικές στην κοινότητα, οι άνθρωποι αφέθηκαν στη μοίρα τους μα πλέον είναι αργά για δάκρυα..
Όταν είσαι άτομο με ειδικές ανάγκες , εκτελείσαι εν ψυχρώ και σε κοινή θέα. Η ζωή σου δεν μετράει. Ενοχλείς τους «κανονικούς».
Η Ελλάδα, ήταν ανέκαθεν μια μισανάπηρη χώρα μα πλέον ο ρατσισμός απέναντι στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες είναι απροκάλυπτος.
Ντράπηκε και η ντροπή...


Νικόλαος Τζερεμές

@ακόλουθοι
Ο Αντώνης, που αξίζει να σημειωθεί ότι είχε βγάλει κανονικό εισιτήριο, δεν μπορούσε να αντιδράσει όπως μάλλον όλοι μας όταν εκείνο το δίποδο τον έσπρωχνε στον καταπέλτη. κάποιου είδους αστείο, ένα κακόγουστο αστείο. Μέχρι που βρέθηκε στο κενό. Ίσως μάλιστα να χαμογελούσε αποχαιρετώντας τον σκληρό και άδικο κόσμο μας. Πριν καν καταλάβει τι έκανε λάθος και έπρεπε να πληρώσει με τη ζωή του γι' αυτό. Αλλά πολλοί μπορεί να σκέφτονται αυτές τις στιγμές όπως εγώ. Πώς ζούμε όλοι τυχαία σε αυτόν τον κόσμο και φεύγουμε μόλις αυτή η τύχη φύγει από εμάς ή κάποιος υπεύθυνος - ανεύθυνος αποφασίζει λανθασμένα ή κατά λάθος. Οι γνωστοί δεν θα αγοράσουν για τον Αντώνη ποινικολόγους. Αντίθετα στην περίπτωσή του η κουκούλα μπορεί να αποδειχθεί πολύ εύκολη. Όμως με έναν συμπολίτη του Αντώνη αρχηγό του Λιμενικού περιμένω να δω κάποια πράγματα από τη στιγμή που έγιναν όλα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και υπάρχει καταγραφή του περιστατικού. Και τότε ίσως ο Αντώνης θα μπορέσει να ανέβει ξανά το ποδήλατό του και να χαμογελάσει όπως έκανε σε όλη τη σύντομη και δύσκολη περίοδο του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου