Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Θησαυρίζουν ήδη οι Μαυραγορίτες-Δεν βγαίνει ο χειμώνας για χιλιάδες Έλληνες ενώ στην Κύπρο έχουμε μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα



Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιβάλει πλαφόν σε μια ολόκληρη σειρά αγαθών για να συγκρατηθεί η αισχροκέρδια πολλών επιτήδειων που ήδη έχουν σπεύσει να εκμεταλευθούν την όλη κατάσταση-Στην Κύπρο υλοποιούν επέκταση του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε... είδη πρώτης ανάγκης για άλλους έξι μήνες-Εμείς τι κάνουμε;

Σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου, εκρηκτική κατάσταση επικρατεί σε πολλούς νομούς της χώρας λόγω των τεραστίων πυρκαγιών και της φονικής πλημμύρας στην Θεσσαλία, σε συνδυασμό με τις τιμές πολλών προϊόντων, την αύξηση των ενοικίων, την υποχρεωτική ασφάλιση Οικιών και την λήξη του συστήματος pass για Νοέμβριο-Δεκέμβριο, έρχεται μπαράζ απεργιών.

Σε έρευνα οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 66% ότι η χώρα κινείται προς λάθος κατεύθυνση, ενώ το 28% ανέφερε προς τη σωστή. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης σε ποσοστό 61% κρίνεται αρνητική και σε ποσοτό 32% θετική, χτυπώντας καμπάνες στο Μαξίμου.

Η αύξηση των ενοικίων κατά 10%, η αύξηση 55% νωπών προϊόντων λόγω Θεσσαλίας ( την οποία εκμεταλλεύθηκαν αμέσως πολλοί δρώντας ως Μαυραγορίτες και γενικά η ακρίβεια στην αγορά σε συνδυασμό με την μείωση θέσεων εργασίας οδηγεί σε απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες.


Η κυβέρνηση καταθέτει συμπληρωματικό προϋπολογισμό τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Από τα 600 εκατ. ευρώ, τα 450 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την πρώτη αρωγή, για την κάλυψη οικοσκευών, έναντι στεγαστικής υποδομής και έναντι επιχορήγησης επιχειρήσεων και κτηνοτροφικών μονάδων, για την οποία άνοιξε ήδη η πλατφόρμα. Τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ θα δοθούν για αποζημιώσεις στους αγρότες.

Για την υποχρεοτικιή ασφάλιση Οικιών, ο σύμβουλος του Μητσοτάκη κ. Πατέλης τόνισε ότι «δεν είναι εύκολο, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, οι υποδομές κοστίζουν, όμως έχει και μια διάσταση δικαιοσύνης και η υποχρεωτικότητα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης».

Την ίδια ακριβώς περίοδο η Τράπεζα της Ελλάδας καταγράφει άνοδο των ενοικίων κατά 14% πανελλαδικά για το β’ τρίμηνο του 2023.

Πρόκειται για εξωφρενικά νούμερα, αφού κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να επιβάλουν τιμές ενοικίων Βερολίνου με μισθούς Ελλάδος.

Μεγάλες αυξήσεις εμφανίζονται στις χονδρικές τιμές της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και της Αθήνας με σειρά προϊόντων όχι απλά να παρουσιάζουν άνοδο, αλλά να ετοιμάζονται να "πετάξουν", με εκπροσώπους της αγοράς να καταγγέλλουν κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Εκτιμάται ότι τελικά η κυβέρνηση θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να επιβάλει πλαφόν σε μια ολόκληρη σειρά αγαθών για να συγκρατηθεί η αισχροκέρδια πολλών επιτήδειων που ήδη έχουν σπεύσει να εκμεταλευθούν την όλη κατάσταση.

Καμία φραγή, καμία προσπάθεια να συγκρατηθεί αυτός ο κυκεώνας αυξήσεων από Σούπερ Μάρκετ, σε Οικίες, και άλλες υπηρεσίες, ο οποίος οδηγεί σε φαινόμενα μαυραγοριτισμού και ανέχειας χιλιάδων οικογενειών της αποκαλούμενης Μέσης Τάξης , την οποία κάποιοι έχουν βαλθεί να εξαφανίσουν τελείως επί σχεδίου ειδικά στην Ευρώπη.

Επίσης τον δρόμο προς τη Βουλή πήρε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, με τα οποία η αργίας της Κυριακής οδεύει πιθανότατα προς κατάργηση για εργαζόμενους σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ στην πραγματικότητα έχει καταργηθεί από το σύστημα βαρδιών πολλών επιχειρήσεων.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και το μεταναστευτικό ζήτημα που γιγαντώνεται από την Τουρκία στα νησιά μας,τότε πραγματικά υπάρχει ένα εκρηκτικό κοινωνικό μίγμα δυσαρέσκειας Χιλιάδων Ελλήνων πολιτών. Την ίδια περίοδο στην Κύπρο έχουμε την επέκταση της εφαρμογής του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, προσθέτοντας στον κατάλογο προϊόντων τον καφέ και τη ζάχαρη.

Η βενζίνη στην Κύπρο είναι ακόμη σε λογικά πλαίσια όπως και πολλά προϊόντα ενώ η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη παίρνει μέτρα από πριν για να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας.

Στην Ελλάδα όμως έχουμε μία ζοφερότατη κατάσταση, η οποία εφόσον συνεχίσει θα προκαλέσει σίγουρα μεγάλη “ασφυξία” στα νοικοκυριά, θα μειώσει την ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών, με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση θέσεων εργασίας και θα φέρει ύφεση. Το μοντέλο αυτό οικονομικής πολιτικής είναι αποτυχημένο τόσο σε Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, αφού απλά και κατανοητά δεν διασφαλίζει τον μέσο και μικρό εισόδημα, αφήνοντας ορθάνοικτα παράθυρα κερδοσκοπίας σε όλους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου