ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΑΚΌΜΗ
- ΑΘΛΗΤΙΚΆ
- ΑΠΟΨΕΙΣ
- ΑΡΤΑ
- ΑΡΧΙΚΉ
- ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
- ΒΊΝΤΕΟ
- ΔΗΜΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ
- ΔΗΜΟΣ Β.ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
- ΔΗΜΟΣ Γ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
- ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
- ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
- ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
- ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
- ΔΗΜΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
- ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
- Δήμου Κ. Τζουμέρκων
- ΔΙΑΚΟΠΕΣ
- ΔΙΕΘΝΗ
- Ε.Ε
- ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
- ΕΚΔΗΛΩΣΗ
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2015
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
- ΕΚΛΟΓΕΣ 2024
- ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
- ΕΛΛΑΔΑ
- ΕΛΛΑΔΑ.
- ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
- ΖΩΔΙΑ
- ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
- ΗΠΕΙΡΟ
- ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- Ι
- ΙΩΑΝΝΙΝΑ
- ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
- ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ
- ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
- ΚΟΙΝΟΝΙΑ
- Ο ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
- ΠΕΡΙΕΡΓΑ
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- ΠΡΕΒΕΖΑ
- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
- ΠΩΛΕΙΤΑΙ
- ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΤΟΠΙΚΑ
- ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
- ΥΓΕΙΑ
- ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ
- ΦΩΤΟ
- ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
Συναγερμός για νέα απάτη: Έτσι κλέβουν το PIN της κάρτας σε μόλις 6 δεύτερα. Προσοχή
Απάτη: Μεγάλος κίνδυνος για τους κατόχους πιστωτικών καρτών. Σας παίρνουν τα χρήματα χωρίς να το καταλάβετε. Πώς καταφέρνουν να κλέψουν το PIN από την πιστωτική σας κάρτα. Όσα πρέπει να προσέξετε.
Η πιστωτική κάρτα αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο, για αυτό και θα πρέπει να το κρατάμε ασφαλές. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις καταγεγραμμένων απατών που έγιναν μέσω διαδικτύου. Εαν δε προσέξουμε μπορούμε να έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως η κλοπή ενός μεγάλου ποσού.
Οι πιστωτικές κάρτες είναι το όπλο μας στις online αγορές, ωστόσο πάντα όποτε την χρησιμοποιούμε νιώθουμε ανασφαλείς.
Σύμφωνα με έκθεση ερευνητών του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ της Μεγάλης Βρετανίας, αρκούν μόλις έξι δευτερόλεπτα για να σπάσουν οι κωδικοί των πιστωτικών καρτών και να παραβιαστεί το ιστορικό διαδικτυακών αγορών.
Η ομάδα των ερευνητών ονόμασε την διαδικασία που ακολουθείται «Επίθεση Κατανεμημένης Μαντεψιάς».
Η τεχνική είναι απλή. Ο κακόβουλος χάκερ βρίσκει τυχαίους αριθμούς και προσπαθεί να μαντέψει τους συνδυασμούς κωδικών, τις ημερομηνίες λήξης των καρτών και τους τριψήφιους κωδικούς στο πίσω μέρος των πιστωτικών.
Στην συνέχεια χρησιμοποιεί τους κωδικούς σε σειρά διαδικτυακών τοποθεσιών πληρωμής και σταδιακά φτάνει στην πηγή. Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι πως χρειάζονται μόνο μερικές προσπάθειες για να λυθεί το παζλ.
Οι περισσότερες πιστωτικές ισχύουν για 60 μήνες, άρα το να βρεις την ημερομηνία λήξης απαιτεί μόλις 60 προσπάθειες. Ο κωδικός στο πίσω μέρος της κάρτας είναι λίγο πιο δύσκολος, αλλά όχι τόσο ώστε να σταματά τους χάκερ.
Χρειάζονται περί τις 1000 προσπάθειες για να ανακαλυφθεί. «Αν μοιράσεις την προσπάθεια σε 1000 ιστοσελίδες ένας κωδικός θα βρεθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».
Σύμφωνα με τον Dr. Martin Emms, έναν από τους συγγραφείς της έκθεσης, δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτεί κάποιος πλήρως από τις επιθέσεις, μόνο να κάνει βήματα μερικού ελέγχου του κινδύνου. «Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μην σε χακάρουν είναι να βάλεις τα χρήματα του στο στρώμα», λέει ο ίδιος αστειευόμενος και τονίζει πως «δεν είναι κάτι που θα σύστηνα».
Πολλές τράπεζες έχουν εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης 24/7 που έχουν σχεδιαστεί για την ανίχνευση μιας απάτης και γενικότερα για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση μιας πιστωτικής κάρτας. Ωστόσο είναι σημαντικό να διαβάζετε τις λίστες με τις συναλλαγές σας τόσο online όσο και στο χαρτί που σας αποστέλλει η τράπεζα. Αν εντοπίσετε κάτι ύποπτο, καλέστε άμεσα την τράπεζά σας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου