Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Εξετάζεται να δοθεί έκτακτο επίδομα ακρίβειας για το σούπερ μάρκετ το Πάσχα. Ποιους αφορά και πόσα παίρνουν;
Δεν αποκλείεται και φέτος να χορηγηθεί κάποιο έκτακτο επίδομα Πάσχα με τη μορφή επιταγής ακρίβειας σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

«Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική, σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Kωστής Χατζηδάκης απαντώντας στην ερώτηση για το εάν δοθεί κάποιο έκτακτο επίδομα Πάσχα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

«Εάν υπάρξει περίσσευμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στο τέλος της χρονιάς θα δούμε τι θα κάνουμε, μπορεί να γίνει όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου που θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες δείχνουν πως το πράγμα πάει καλά στο επίπεδο των εσόδων. Αυτό γίνεται, γιατί πάει καλά η οικονομία», είπε ο υπουργός.

Την γνώμη του για θέμα εξέφρασε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς μιλώντας στον Alpha: «Άποψη μου είναι πως είναι κρίσιμο να δούμε τι θα γίνει με τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Και εδώ θετικό είναι πως ακούγεται πως ενδεχομένως θα έχουμε μια επιταγή ακρίβειας τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο.

Αλλά κατά την γνώμη μου, με τόση μεγάλη ακρίβεια, χρειάζεται ένας μόνιμος μηχανισμός να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που σήμερα με 400 ευρώ και 500 ευρώ είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντέξουν το κύμα ακρίβειας που πια έχει μονιμοποιηθεί», είπε ο κ. Τσουκαλάς.

Μάλλον οι εκτιμήσεις είναι πως θα βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος τελικά για να δοθεί κάτι στους ευάλωτους πριν από το Πάσχα.

Επιταγή ακρίβειας 2024: Τι εξετάζεται

Η κυβέρνηση φαίνεται πως και θα χορηγήσει και φέτος το Πάσχα το έκτακτο επίδομα /επιταγή ακρίβειας στους χαμηλοσυνταξιούχους, σε οικογένειες χαμηλόμισθων, σε δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, σε ανασφάλιστους υπερήλικες , σε δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Ε.Ε.Ε.) και ενδεχομένως και σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που δεν έλαβαν αύξηση στη σύνταξη τους.

Δηλαδή ενίσχυση ύψους 200 ευρώ αναμένεται να πάρουν φέτος οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και οι δικαιούχοι επιδομάτων ΑμεΑ, ενώ οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ενδέχεται να πάρουν διπλή δόση του Ε. Ε. Εισοδήματος. Υπενθυμίζεται πως το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε και πέρυσι το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου