Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ξεκίνησε το έργο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων
Σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις αποκτούν τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου μέσω του έργου «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Πωγωνίου», συνολικού προϋπολογισμού 662.192,55€, που είναι σε εξέλιξη.

Οι σημαντικές παρεμβάσεις έρχονται σε υλοποίηση της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία σύγχρονων υποδομών άθλησης που θα δώσουν διέξοδο στους δημότες, όλων των ηλικιών, επιτρέποντας συγχρόνως τη διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων.Οι παρεμβάσεις αφορούν:

• Την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου τελευταίας γενιάς, σε γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 στο Καλπάκι, την Πωγωνιανή και στα Δολιανά.

• Την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα γηπέδων Μπάσκετ στα γήπεδα των Κοινοτήτων: Καλπακίου, Παρακαλάμου, Δελβινακίου, Πωγωνιανής, Κεφαλοβρύσου, Στρατίνιστας, Κουκλιών, Κτισμάτων, Μαζαρακίου, Καστάνιανης, Ιερομνήμης, Άνω Ραβενίων, Σιταριάς, Κάτω Ραβενίων και Δολιανών.

• Την εγκατάσταση αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Παρακάλαμο.

• Την αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού με νέους τεχνολογίας LED στα γήπεδα 5x5 στα Κτίσματα και στο Καλπάκι.

• Την εγκατάσταση ελαστικού τάπητα τένις με σετ ορθοστάτες – δίχτυ στην Πωγωνιανή.

• Την εγκατάσταση σετ με ορθοστάτες – δίχτυ βόλεϊ.

• Την Τοποθέτηση μπασκετών.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με τις 600.000,00€ να χρηματοδοτηθούν μέσω ΠΔΕ ΥΠ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΑΕ 055 2017ΣΕ05500010 και τα υπόλοιπα 62.192,55€ από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

«Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις με εκτέλεση ή προγραμματισμό έργων σε όλους τους τομείς. Το εν εξελίξει έργο προάγει τον αθλητισμό και θα προσφέρει στους δημότες άρτιες υποδομές για την εκγύμναση και την ψυχαγωγία τους αναβαθμίζονται την ποιότητα της καθημερινότητας. Η γυμναστική αποτελεί διέξοδο και τρόπο ζωής και οι δημότες μας δικαιούνται σύγχρονες υποδομές» τόνισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου