Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Δίκη Μπελέρη: Χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών Για "πολιτική φυλακή" μιλά ο ίδιος
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών για τον Φρέντι Μπελέρη πρότεινε ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου στα Τίρανα. Ο εισαγγελέας έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας για «ενεργή διαφθορά».

Επίσης, ένοχο έκρινε τον συνεργάτη του Φρέντι Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, προτείνοντας ποινή ενός έτους, αλλά με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω των προβλημάτων υγείας.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είπε πως η δίκη είναι πολιτική. «Με καταδικάζετε σε μια πολιτική φυλακή. Δεν με αφήνετε να ορκιστώ και να είμαι κοντά στον λαό της Χειμάρρας. Κάποιοι έχουν πλαστογραφήσει στοιχεία και με εμφανίζουν κατηγορούμενο» είπε ο κ. Μπελέρης.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Φρέντη Μπελέρη, μιλώντας στα ΜΜΕ, είπε πως «πρόκειται για έναν κακώς κατασκευασμένο αφήγημα για τον πελάτη μου. Όλα τα αιτήματά μας απορρίφθηκαν», χαρακτηρίζοντας την απόφαση Μπέλερη ως «πολιτική».

«Δεν έφεραν κανένα στοιχείο εκτός από τη μαρτυρία του Αρσέν Ράμα. Είναι ένας πολύ κακοφτιαγμένος μύθος. Είναι μια επαίσχυντη κατηγορία, μια αναμενόμενη απόφαση» τόνισε ο δικηγόρος του προφυλακισμένου δικηγόρου Χειμάρρας.

Το επόμενο επεισόδιο θα εκτυλιχθεί στις 22 Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Φρέντι Μπελέρη.
fimotro.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου