Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ισραήλ: Θα επιτεθούν τις επόμενες 24 έως 48 ώρες στο μητροπολιτικό έδαφος του Ιράν!




Φαίνεται ότι ο «κύβος ερρίφθη» και το Ισραήλ θα απαντήσει στο κτύπημα του Ιράν που προκλήθηκε από τον βομβαρδισμό της πρεσβείας του Ιράν στην Δαμασκό και.. των θάνατος 7 ανώτερων αξιωματούχων της Τεχεράνης.

Πληροφορίες από το πολεμικό συμβούλιο στο Τελ Αβίβ που πλησιάζει στην λήξη του είναι η προσβολή του Ιράν και το μόνο που εξετάζεται είναι το είδος και το μέγεθος της απάντησης.
Σίγουρα θα είναι με συμβατικά όπλα, σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη κρούσης F-35 Adir και F-15EX, αλλά και πυραυλοφόρα υποβρύχια.

Μία πληροφορία αναφέρει ότι υπάρχει ισχυρή μερίδα των μελών του ισραηλινού συμβουλίου που προκρίνει απλά την ρίψη βαλλιστικών πυραύλων κατά στόχων του Ιράν για να περιοριστούν σε μία «αναλογική» απάντηση.

Οι ΗΠΑ είναι κάθετα αντίθετες στην επιχείρηση γιατί γνωρίζουν ότι το Ιράν θα απαντήσει εκ νέου και με πολύ πιο ισχυρά όπλα από τα drone Shahed-136 (κινούνται με μηχανή από… «παπάκι» και είναι κατάλληλα μόνο για προσβολές σε ακτίνες μέχρι το πολύ 200 χλμ.), κινητοποιώντας το βαλλιστικό οπλοστάσιό του.

Το Ιράν διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο ποικίλο οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων στη Μέση Ανατολή, συνολικά πάνω από 3.000 και χθες το βράδυ εκτόξευσε μόλις περί τους 150.

Οι περισσότεροι αποκτήθηκαν από ξένες πηγές, κυρίως από τη Βόρεια Κορέα. Η Ισλαμική Δημοκρατία είναι η μόνη χώρα που ανέπτυξε πύραυλο 2.000 χιλιομέτρων χωρίς προηγουμένως να διαθέτει ικανότητα πυρηνικών όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου