Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Μαζικοί ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό, Χάρκοβο & Κριβί Ριχ – Καταστρέφουν τις ενεργειακές υποδομές & «βυθίζουν» την Ουκρανία στο σκοτάδι



Σε μαζικό βομβαρδισμό ενεργειακών υποδομών σε Οδησσό, Χάρκοβο και Κριβί Ριχ προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της κεντρικής.. Ουκρανίας να μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Οι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση drones καμικάζι και βαλλιστικών πυραύλων Iskander M.

Και οι τρεις μεγάλες πόλεις τις τελευταίες ημέρες στοχοποιήθηκαν μεθοδικά και επανειλημμένα από τους Ρώσους.

Το Χάρκοβο όλα δείχνουν ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τους Ρώσους οι οποίοι θέλουν να το καταλάβουν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Κίεβο έχει δώσει εντολή εκκενώσεις προς τους κατοίκους της μεγαλούπολης. Το Χάρκοβο κατά πολύ μεγάλη πλειοψηφία κατοικείται από ρωσόφωνους.

Η Οδησσός φαίνεται ότι αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο στόχο (στρατηγικά είναι ακόμα μεγαλύτερος από το Χάρκοβο) μετά το Χάρκοβο καθότι η κατάληψη της θα απέκλειε τους Ουκρανούς οριστικά από την Μαύρη Θάλασσα.

Το Κριβί Ριχ βρίσκεται ακριβώς στην κεντρική Ουκρανία και αποτελεί το κέντρο των οδών που οδηγούν στο Κίεβο αλλά και στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Αυτή τη στιγμή είναι ο σημαντικότερος σιδηροδρομικός κόμβος για τους Ουκρανούς και η καταστροφή των ενεργειακών υποδομών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να εμποδιστούν οι μεταφορές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

.


https://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου