Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ εκλέχθηκε ο Θανάσης Οικονόμου


Στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ εκλέχθηκε ο Θανάσης Οικονόμου


Στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς εκλέχθηκε ο Θανάσης Οικονόμου με την ολοκλήρωση των εργασιών του 2ου συνεδρίου του κόμματος.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο Θανάσης Οικονόμου ως μέλος του Προεδρείου τοποθετήθηκε προς τους σύνεδρους και τόνισε ότι η Δημ.Αρ οφείλει να συμμετάσχει ενεργά στην διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου, καθώς αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν οι

κυβερνήσεις προ κρίσεως με αποτέλεσμα η κοινωνία να είναι παραζαλισμένη. ‘Έτσι παρά τις μεγάλες θυσίες και τη σημαντική δημοσιονομική διόρθωση η προοπτική περιθωριοποίησης της χώρας και διάλυσης της κοινωνικής συνεκτικότητας παραμένει’.
Ειδικότερα, ο πρώην Βουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και τόνισε ότι αν δεν αποκατασταθεί η αίσθηση του δικαίου τότε δεν θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας που χρειαζόμαστε για να βγούμε από την κρίση. Γιατί η κοινωνία για να είναι σε δημιουργική εγρήγορση και για να μπορέσει να βρει τον επόμενο δρόμο θα πρέπει να δει πως αλλάζουν τα αίτια που μας οδήγησαν εξ αρχής στην κρίση. “ Γι’ αυτό η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να συμβάλει στην ρήξη με τις εκφυλισμένες μεταπολιτευτικές λογικές. Και γι’ αυτό δεν μπορούμε να συμπράξουμε με τις ασκούμενες πολιτικές αφού κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι λειτουργεί με τον ίδιο παλαιοκομματικό τρόπο”.
Τέλος, ο Θανάσης Οικονόμου επεσήμανε ότι η Αριστερά της Ευθύνης πρέπει να είναι η Αριστερά της Πράξης και ταυτόχρονα η Αριστερά της Ιδεολογίας γιατί “χωρίς αυτά η πολιτική καταντά λογιστική πρακτική, απομακρυσμένη από τους πολίτες που υποτίθεται ότι οφείλει να υπηρετεί”.
Τέλος συνεχάρη τους Γιάννη Σκοπούλη και Γιώργο Ζάψα, επίσης εκλεγέντες, “απόδειξη ότι η Δημ.Αρ έχει γερά πατήματα στη γιαννιώτικη κοινωνία”.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ: http://www.dimokratikiaristera.gr/deltia-typou/6583-apotelesmata-psifoforias-kentrikis-epitropis-tou-2ou-synedriou-tis-dimar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου