Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ: " ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ...


ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ: " ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ...


Η παρουσία στην πρώτη πεντάδα και η είσοδος στα πλέι-οφ είναι και φέτος ο στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα, σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη. Ο τεχνικός της ηπειρωτικής ομάδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, παραδέχθηκε πάντως ότι η επίτευξη του στόχου αυτού είναι δυσκολότερη εν συγκρίσει με πέρυσι, ενώ

προανήγγειλε μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο με παίκτες που θα είναι σε θέση να ενταχθούν άμεσα στο βασικό κορμό.
Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Τσιώλη:
Για τη φιλοσοφία της ομάδας και τη δική του: «Έβλεπα μία ομάδα που εντυπωσίαζε με το περίτεχνο επιθετικό και γρήγορο παιχνίδι, αγωνιζόταν με πάθος και ένταση, με τη δύναμη του κόσμου να εκφράζεται μέσα από την ομάδα. Αυτή είναι και η δική μου φιλοσοφία, πάθος, δύναμη, ένταση στο γήπεδο, πράγμα που έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο κόσμος του που είναι πάντα κοντά του. Άλλωστε, ποδόσφαιρο είναι ο κόσμος και χωρίς κόσμο δεν υπάρχει ποδόσφαιρο».
Για την κατάσταση στην οποία βρήκε την ομάδα όταν ανέλαβε: «Σε ό,τι είχε να κάνει με την φυσική και την ειδική κατάσταση, η ομάδα ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Το πρόβλημα ήταν περισσότερο ψυχολογικό λόγω των άτυχων αποτελεσμάτων, κυρίως αυτό του κυπέλλου με τον Αιγινιακό. Δουλέψαμε όμως και το ξεπεράσαμε γρήγορα. Η αλλαγή των γυμναστών δεν επηρέασε. Άλλωστε αποτελεί πρωτόκολλο το τι γίνεται σε κάθε στάδιο προετοιμασίας. Απλώς αλλάζει το ασκησιολόγιο, οπότε είχαμε γρήγορη προσαρμογή. Τα αιματολογικά ήταν ακριβώς όπως έπρεπε και ο βαθμός οργανικής κούρασης σε πολύ καλό επίπεδο».
Για τους στόχους της φετινής χρονιάς: «Από τη στιγμή που πέρσι ήσουν σε μια κορυφή, ο στόχος πρέπει να είναι κάτι περισσότερο. Αν τερματίσουμε όμως μία ή δύο θέσεις παρακάτω, πάλι ικανοποιημένοι θα είμαστε, γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμιά σχέση με την περσινή ομάδα, είναι πολύ καλύτερος, οπότε ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί κατά μία ομάδα σε σχέση με τον περσινό».
Για την ανάγκη ενίσχυσης του ΠΑΣ Γιάννινα: «Σίγουρα σε ό,τι αφορά τις εναλλακτικές εκ των έσω, υπάρχουν σημεία και σημάδια, για παιδιά που μας κάνουν να αισιοδοξούμε, όπως οι Νάκος, Χαρίσης, Ιωάννου, Μουσκάι, Κολιοφούκας... Στo βασικό κοσρμό θα πρέπει να υπάρξουν 2 ή 3 προσθήκες, γι' αυτό άλλωστε αποκτήθηκε ήδη ο Κυβελίδης».
Για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Χριστοβασίλη: «Νομίζω ότι ο κ. Χριστοβασίλης, από τα χρόνια που τον γνωρίζω και με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, άξιζε και θα έπρεπε να είχε πετύχει και εισπράξει περισσότερα. Μακάρι να μπορέσει να υλοποιήσει όλα όσα έχει στο νου του, γιατί αυτό θα είναι καλό και για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και για την Ήπειρο γενικότερα».
Για την οικονομική κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν υπάρχει οικονομική κρίση στη Σούπερ Λίγκα. Υπάρχει στην Β΄ και στην Γ΄ εθνική. Όσον αφορά τις ακαδημίες, αυτή την εποχή είναι μία ευκαιρία, μέσα από αυτό το άλλοθι των προέδρων, να επενδύσουν στους νέους ποδοσφαιριστές. Είναι άλλωστε οδηγία της UEFA. Στα Γιάννινα για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται οργάνωση και προϋποθέσεις, γήπεδα, αθλητικό κέντρο...».
Για την εθνική Ελλάδας και την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ: «Τεράστια επιτυχία, αν και είναι ευνοϊκές οι συνθήκες, εφόσον η ομάδα μπαίνει πλέον σε ευκολότερους ομίλους. Η επιτυχία χαρακτηρίζει τον καλό ή κακό προπονητή, οπότε με αυτό το δεδομένο ο Σάντος είναι απόλυτα επιτυχημένος. Λόγω του ότι πλέον παίρνουμε το πλεονέκτημα των ομίλων, με ευκολότερους αντιπάλους, θεωρώ ότι και Έλληνας προπονητής θα είχε ανάλογες επιτυχίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου