Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Δήλωση Σ. Καλογιάννη


Δήλωση Σ. Καλογιάννη


Σχετικά με την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για χωροθέτηση νέων φυλακών, ο Σταύρος Καλογιάννης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι εγκαταστάσεις του υφιστάμενου καταστήματος κράτησης στο Σταυράκι, το οποίο βρίσκεται εντός οικισμού, είναι από καιρό ξεπερασμένες και πρέπει να πάψουν να λειτουργούν.

Στο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού Καταστημάτων Κράτησης, προτείνεται

πρόγραμμα δράσης για την περίοδο 2001-2016, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων γενικών καταστημάτων κράτησης σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και ένα νέο κατάστημα στην Ήπειρο. Μάλιστα, το Ειδικό Πλαίσιο προέβλεπε για την Ήπειρο τη δημιουργία νέου γενικού καταστήματος στο υπο-πρόγραμμα της περιόδου 2001-2005, κάτι που δεν έγινε.

Επιβάλλεται συνεπώς, η κατά προτεραιότητα κατασκευή νέου γενικού καταστήματος στην ΠΕ Ιωαννίνων, στην Κόντσικα, για το οποίο υπάρχει κοινωνική αποδοχή. Η χωροθέτηση νέων φυλακών στην Κόντσικα προβλέπεται από το εγκεκριμένο Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του πρώην Δήμου Μπιζανίου.

Επισημαίνω ότι αυτό το ΣΧΟΟΑΠ, εγκρίθηκε με απόφαση Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου, το 2009 (ΦΕΚ 529/ΑΑΠΘ/2009), καθώς ήταν απολύτως συμβατό με την μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων που είχαμε ολοκληρώσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η χρησιμότητα του Ρυθμιστικού Σχεδίου καθίσταται προφανής, και σε θέματα κοινωνικής υποδομής.

Ελπίζω να το καταλάβει επιτέλους και το Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά και οι τοπικοί Φορείς, οι οποίοι οφείλουν να θέσουν την θεσμοθέτηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου ως απόλυτη προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου