Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

BASKETO.CO | Αγοραπωλησίες φρούτων και λαχανικών χωρίς μεσαζόντες για τους Αγοραπωλησίες του μέλλοντος.


BASKETO.CO | Αγοραπωλησίες φρούτων και λαχανικών χωρίς μεσαζόντες για τους Αγοραπωλησίες του μέλλοντος.

Η πώληση των αγροτικών προϊόντων και πιο συγκεκριμένα των Φρούτων και Λαχανικών είναι μια αγορά αρκετά παραδοσιακή και άμεσα εξαρτώμενη από τους μεσάζοντες ενώ αυτά πρίν φτάσουν στον καταναλωτή, μπορεί και να αλλάξουν ακόμα και 7 "χέρια" !

Πριν λίγο καιρό οι αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας δήλωναν ότι οι μεσάζοντες κερδίζουν την μερίδα του λέοντος καθώς ενώ το κόστος παραγωγής του ροδάκινου είναι 0,25 ευρώ το κιλό, οι έμποροι (μεσάζοντες) προσφέρουν στην καλύτερη περίπτωση 0,20 ευρώ και στην αγορά πωλείται 1,80 ευρώ.

Οι αγρότες έχουν ελάχιστο εώς καθόλου έλεγχο ώς προς το που πάνε τα προϊόντα τους και που θα τα διαθέσουν με αποτέλεσμα να αυτοπεριορίζονται και να πιέζονται από τους μεσάζοντες όλο και περισσότερο αλλά και να είναι εξαρτώμενοι από συγκεκριμένες αγορές π.χ. Ρωσία και σε περιπτώσεις όπως αυτές του ζήσαμε να πρόσφατα με την απόφαση του προέδρου Putin να σταματήσει τις εισαγωγές από την Ευρώπη να μήν έχουν εναλλακτικές διοχέτευσης τους στην παγκόσμια αγορά.

Μία Ελληνική Startup έρχεται να λύσει το πρόβλημα περιορισμένης πρόσβασης...


των αγροτών σε παγκόσμιες αλλά και την εγχώρια αγορά Β2Β όπου ο έλεγχος έρχεται στα χέρια του αγρότη, ο οποίος μπορεί να διαθέσει τα προϊόντα του ηλεκτρονικά ανεβάζοντας φωτογραφίες από την παραγωγή του και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, την επιθυμητή τιμή πώλησης αλλά και την τιμή εκκίνησης και αγοραστές από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και της Ελληνικής Αγοράς μπαίνουν στην διαδικασία δημοπρασίας όπου μπορούν πλέον σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να πλειοδοτήσουν και να κλείσουν την συμφωνία. Ο αγοραστής πληρώνει ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα και ορίζει ηλεκτρονικά τον τρόπο αποστολής των προϊόντων του ή ζητά από την πλατφόρμα να του ορίζει ηλεκτρονικά συνεργάτες για την συσκευασία, την μεταφορά κλπ Μέρος των κερδών της πλατφόρμας επιστρέφεται πίσω στους τοπικούς συνεταιρισμούς απευθείας αλλά και στις τοπικές κοινωνίες μέσα από συνεργασίες με τοπικές ή και διεθνείς ΜΚΟ

Το BASKETO.CO δίνει την δυνατότητα στους αγρότες να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους αφού δίνει απευθείας πρόσβαση με τους αγοραστές (όχι καταναλωτές), τους βοηθάει να έχουν τον έλεγχο της διανομής των προϊόντων τους είτε για όλη την παραγωγή είτε για μέρος αυτής αφού αυτοί ορίζουν το τι θα ανεβάσουν και χτίζει μια δυνατή σχέση συνεργασίας μαζί τους. Παράλληλα αυτό γίνεται μέσα από μια καλοσχεδιασμένη πλατφόρμα με απλές και γρήγορες διαδικασίες.

Πιο αναλυτικά:
Το Basketo το basketo προωθεί την εξωστρέφεια και την δυνατότητα δημιουργίας νέων καναλιών διανομής σε διεθνές επίπεδο.
- παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες για την ανάπτυξη νέων πηγών εσόδων για τους παραγωγούς/αγρότες
- διευκολύνει τους παραγωγούς/αγρότες στην διεύρυνση της παραγωγής τους και στην εύρεση νέων συνεργατών
- εξασφαλίζει και ενθαρρύνει μακροχρόνιες συνεργασίες μεταξύ παραγωγών και αγοραστών
- απλοποιεί τις διαδικασίες παραγγελειοληψίας και παρακολούθησης των συναλλαγών μεταξύ παραγωγών και αγοραστών
- εκπαιδεύει τους παραγωγούς στην αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελός τους
- δίνει δωρεάν πρόσβαση στους παραγωγούς και αγρότες ώστε να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην τοπική και παγκόσμια αγορά
- ενθαρρύνουμε και προωθούμε την ποιότητα της παραγωγικής διαδικασίας, δίνοντας κίνητρα στους αγρότες μέσω της χρήσης του basketo
- απελευθερώνουμε την "αγορά-marketplace" των φρούτων και λαχανικών, με στόχο της διασφάλιση καλύτερων τιμών προς τους καταναλωτές , μεγαλύτερων κερδών για τους αγρότες και ποιοτικότερης/ευκολότερης συναλλαγής κατευθείαν με τον παραγωγό για τους αγοραστές .
- ειναι ένας έμπιστος και ασφαλής συνεργάτης
- ειναι ενας εξελιγμένος τρόπος να διαχειριστείς το μέλλον σου ως παραγωγός/αγρότης . Διευκολύνει την καθημερινότητα σου .
- επιβραβεύει τους συνεπείς και με ποιοτικά χαρακτηριστικά παραγωγούς
- ειναι μια φιλόξενη πλατφόρμα οπου μπορεί να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει τους παραγωγούς και αγρότες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες που παρέχονται μέσα απο αυτή

H πλατφόρμα θα βγεί live σε beta version σύντομα και αυτή την στιγμή δέχεται εγγραφές από αγρότες αλλά και αγοραστές στην σύνδεση www.basketo.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου