Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρωτάθλημα τελείωσε, οι προσδοκίες έμειναν


Το πρωτάθλημα τελείωσε, οι προσδοκίες έμειναν

Το πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι Ευρώπης και Αφρικής 35+ αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, σε αθλητικό επίπεδο, και καλλιεργώντας προσδοκίες για φιλοξενία μεγαλύτερων, παγκόσμιων διοργανώσεων.




Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι τοπικές αρχές στήριξαν με την παρουσία τους το πρωτάθλημα. Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Μανταλόβας, Νίκος Γκόλας, Δημήτρης Κατηρτσίδης και Παντελής Κολόκας ήταν εκεί, ακόμα και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.
Η επίσκεψη του κ. Τασούλα στο κανάλι της Αμφιθέας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες, έγινε την Κυριακή. Ο υπουργός μάλιστα απένειμε μετάλλια στους νικητές. Σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι «τα Γιάννενα μπορεί και πάλι να γίνουν ναυταθλητικό κέντρο πανελλήνιας και πανευρωπαϊκής εμβέλειας», ενώ δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Πολιτισμού «θα συμπαρασταθεί σε κάθε παρόμοια προσπάθεια». Ο μητροπολίτης Μάξιμος παραβρέθηκε στους αγώνες μία μέρα πριν, το μεσημέρι του Σαββάτου. «Χαιρόμαστε που είμαστε σε ένα χώρο, χώρο των υδάτινων σπορ. Είναι μία διοργάνωση που βοηθάει στην προβολή της πόλης και των καλλονών της. Ευχόμαστε να φύγουν ευχαριστημένοι οι δεκάδες ξένοι επισκέπτες, ώστε να είναι καλοί πρεσβευτές της πόλης και του τουρισμού», δήλωσε.
Στην τελετή λήξης πρωταθλήματος, παραβρέθηκε εκ νέου ο δήμαρχος κ. Μπέγκας ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία (όπως και στην τελετή έναρξης). Αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τον Όμιλο Θαλασσίου Σκι Ιωαννίνων και δη την πρόεδρό του Κατερίνα Χαρίση, ανέφερε ότι «η ποιότητα αυτής της διοργάνωσης αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον. Αποδείξαμε ότι μπορούμε». Κατέληξε δε επαναλαμβάνοντας ότι «όλοι μαζί μπορούμε να οργανώσουμε το σχέδιο» γίνει η περιοχή το επίκεντρο αθλητικού τουρισμού.
Στο αγωνιστικό επίπεδο, στις φιγούρες αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία 35+ γυναικών κατέκτησε η Αγγελική Ανδριοπούλου, ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε ο γιαννιώτης πρωταθλητής, Γιώργος Χατζής, στην κατηγορία 35+ ανδρών. Στο σλάλομ, η Ελλάδα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες 35+ και 55+ ανδρών με τους Γιώργο Χατζή και Σωτήρη Κύπριο, αντίστοιχα, καθώς και δύο χάλκινα στις κατηγορίες 45+ και 55+ ανδρών με τους Φώτη Ντούλο και Νικόλαο Φραγκίστα, αντίστοιχα. Στο άλμα, η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 35+ γυναικών με την Αγγελική Ανδριοπούλου κι ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Γιώργο Χατζή στην κατηγορία των 35+ ανδρών.


http://www.agon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου