Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Τα προϊόντα τοπικών επιχειρήσεων αποκτούν ταυτότητα


Τα προϊόντα τοπικών επιχειρήσεων αποκτούν ταυτότητα




Επιλέχθηκαν δέκα, οι οποίες είναι και υποψήφια μέλη του δικτύου MedLS

«Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» είναι η κοινή επωνυμία με την οποία ευελπιστείται πως θα προωθηθούν στις αγορές του εξωτερικού τα Ηπειρωτικά παραδοσιακά προϊόντα.

Η τοπική παραγωγή και η πλήρης αξιοποίηση των προτερημάτων των παραδοσιακών προϊόντων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να στηρίξει την ανάπτυξη περιοχών όπως η Ήπειρος, ειδικότερα των μικρών και απομακρυσμένων οικισμών, και να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση του επιπέδου ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Το πρόγραμμα, που δίνει και το όνομά του στα υπό διακίνηση προϊόντα της Περιφέρειάς μας, της Δυτικής Ελλάδας, της Κέρκυρας, αλλά και άλλων περιοχών της Κάτω Ιταλίας, «τρέχει» και η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων η οποία το προηγούμενο διάστημα κατέγραψε το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων για ένταξή τους στο δίκτυο.

Στο κάλεσμα της Περιφέρειας, ανταποκρίθηκαν αρκετές επιχειρήσεις και επιλέχθηκαν δέκα, οι οποίες είναι και υποψήφια μέλη του δικτύου MedLS.

Αυτές είναι: «ΓΗΣ – Γυναικείος Ηπειρωτικός Συνεταιρισμός», «Ήπειρος Γη», «Ηπειρωτικό Κελλάρι», «Ν. Κολιονάσιος και ΣΙΑ ΟΕ», «Κτήμα Γκλίναβος», «Παραδοσιακά Προϊόντα Μονολίθι», «Πορίκης Βασίλης και ΣΙΑ ΟΕ», «Σπανέλλη Παραδοσιακά Σπιτικά Ζυμαρικά Ηπείρου», «Το Σπίτι της Μέλισσας» και «Ο Φούρνος του Χωριού».

Οι επιχειρήσεις αυτές, διέθεταν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και αναμένεται να προωθήσουν προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «Ηπειρωτικό καλάθι», όπως χειροποίητα ζυμαρικά, ο φημισμένος μπακλαβάς, τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και τα λικέρ, το αγνό μέλι και άλλα προϊόντα, για τα οποία φημίζεται η Ήπειρος.

Εξάλλου, το πρόγραμμα σηματοδοτεί τις τοπικές ιδιαιτερότητες στους πιο αντιπροσωπευτικούς τομείς: γαστρονομία, χαρακτηριστικά προϊόντα, φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι, προϊόντα χειροτεχνίας.

Η δημιουργία του Δικτύου MedLS έχει εμπορικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι έχει πρόθεση να ενισχύσει τις τοπικές κοινωνίες και τα πιο παραδοσιακά προϊόντα/υπηρεσίες μέσω της κατάρτισης κοινών υποχρεωτικών κανόνων καλής πρακτικής που θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να πιστοποιούν την καλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων/υπηρεσιών αφενός και αφετέρου να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τον επιχειρηματικό τους αντίκτυπο σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.



http://www.proinanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου