Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

"Στόχος η χώρα να είναι αυτάρκης σε εθελοντικό αίμα..."


"Στόχος η χώρα να είναι αυτάρκης σε εθελοντικό αίμα..."
Σύνταξη: Μιχάλης Παπακωνσταντίνου

Με σύνθημα, ότι η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές και πως είναι μια θεάρεστη πράξη αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, άναψε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων σήμερα το απόγευμα, η φλόγα της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η φλόγα θα καταλήξει στις 3 Οκτωβρίου στην Πτολεμαΐδα, όπου θα πραγματοποιηθεί η 27η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών. Η Λαμπαδηδρομία είναι μια εκστρατεία των εθελοντών αιμοδοτών σ' όλη τη χώρα να μεταφέρουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν τον κόσμο, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

«Στόχος μας είναι να διατρανώσουμε την ανάγκη της χώρας για αίμα. Για εθελοντικό αίμα, ώστε να καταστεί αυτάρκης» είπε στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Νίκος Τζίμας, μέλος της ΠΟΣΕΑ.
Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ιωαννίνων κ. κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε πως η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη ανιδιοτέλειας και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, ενώ ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου Αναστάσιος Γιούνης και του Δήμου Ζίτσας Στέφανος Μιχάλης σημείωσαν πως το αίμα χαρίζει ζωή και πως οφείλουν άπαντες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εθελοντών αιμοδοτών. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακή μουσική.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου